WhatsApp: wat is de ware betekenis van de emoji met het blauwe hart?

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert
emoji coeur bleu

Het gebruik van emoji’s is een gangbare praktijk geworden in online communicatie, vooral in instant messaging-applicaties zoals WhatsApp. Een van de meest populaire emoji’s zijn de verschillend gekleurde harten, wiens blauwe hart. Dit artikel gaat in op de ware betekenis van de emoji met een blauw hart en hoe deze kan worden gebruikt om je gevoelens te uiten.

De verschillende betekenissen van het blauwe hart

Het blauwe hart is in 2010 aan emoji’s toegevoegd met de Unicode 6.0-update. Net als alle andere hartemoji’s kan het verschillende betekenissen hebben, afhankelijk van de context waarin het wordt gebruikt. In het algemeen, de blauwe hart-emoji is gerelateerd aan de concepten liefde, genegenheid en vriendschap. Hier zijn enkele van de meest voorkomende interpretaties:

blauw hart emoji
blauw hart emoji
 • Platonische liefde : Het blauwe hart wordt vaak gebruikt om onromantische of vriendschappelijke liefde tussen twee mensen te symboliseren. Het is ideaal voor berichten gericht aan goede vrienden of familieleden, zonder romantische connotaties.
 • Ondersteuning en loyaliteit: Een andere betekenis die aan het blauwe hart wordt toegeschreven, is die van loyaliteit en steun. Als je deze emoji naar iemand stuurt, kan dat betekenen dat je er voor diegene bent en hem steunt in moeilijke tijden.
 • Rust en sereniteit: De kleur blauw wordt vaak geassocieerd met rust en kalmte. Het gebruik van een blauw hart in een gesprek kan dus gevoelens van vrede en sereniteit uitdrukken.
Lees ook:  3 praktische en natuurlijke tips om jeuk effectief te verzachten

Het gebruik van het blauwe hart in een paar

Hoewel het blauwe hart over het algemeen wordt gebruikt om platonische liefde te vertegenwoordigen, kan het ook worden gebruikt in de context van een romantische relatie. Wanneer verzonden naar zijn partner, het kan betekenen dat men de stabiliteit en het vertrouwen waardeert die binnen de relatie heersen. Bovendien kunnen koppels ervoor kiezen om het blauwe hart te gebruiken als een persoonlijk symbool om hun unieke en speciale liefde te symboliseren.

Gebruik de blauwe hartemoji met andere hartemoji’s

Het is niet ongewoon om de blauwe hart-emoji te zien die wordt gebruikt in combinatie met andere hart-emoji’s om verschillende emoties of gevoelschakeringen uit te drukken. Hier zijn enkele voorbeelden :

 • Blauw hart + rood hart: Deze combinatie kan worden geïnterpreteerd als een uitdrukking van hartstochtelijke en loyale liefde voor iemand. Het rode hart staat voor passie, terwijl het blauwe hart loyaliteit en steun symboliseert.
 • Blauw hart + geel hart: De associatie van het blauwe hart en het gele hart symboliseert over het algemeen een diepe en oprechte vriendschap. Het gele hart staat voor vriendschap, terwijl het blauwe hart loyaliteit en steun uitdrukt.
 • Blauw hart + groen hart: Deze combinatie kan een gezonde en evenwichtige liefde betekenen, waarbij beide partners elkaar ondersteunen. Het groene hart staat symbool voor groei en gezondheid, terwijl het blauwe hart staat voor stabiliteit en vertrouwen.
Lees ook:  Binnenkort kun je chatten op WhatsApp zonder zelfs maar de applicatie te installeren, wij leggen uit hoe

Hoe kies je de juiste hart-emoji?

Om de juiste hart-emoji te kiezen op basis van je gevoelens en de boodschap die je wilt overbrengen, is het belangrijk om de algemene betekenis van de verschillende kleuren te begrijpen:

 1. Rood hart : Romantische en hartstochtelijke liefde
 2. Oranje hart: aantrekkingskracht en flirten
 3. Geel hart: vriendschap en vreugde
 4. Groen hart: Groei, gezondheid en balans
 5. Blauw hart: Platonische liefde, loyaliteit en steun
 6. Paars hart: Diepe genegenheid en aanbidding
 7. Zwart hart : Het hartzeer of de ironie

Met deze betekenissen in gedachten, kun je de meest geschikte hartemoji kiezen om je gevoelens duidelijk en nauwkeurig uit te drukken.

Het blauwe hart op andere platformen

Het is belangrijk om in acht te nemen dat het uiterlijk van de blauwe hart-emoji kan enigszins variëren tussen verschillende platforms, zoals iOS, Android, Facebook of Twitter. De betekenis blijft echter over het algemeen hetzelfde, ongeacht het gebruikte platform. Zo kunt u er zeker van zijn dat uw gesprekspartner uw boodschap zal begrijpen, welk systeem hij ook gebruikt.

De blauwe hart-emoji op WhatsApp is een veelzijdig symbool dat verschillende gevoelens kan uitdrukken, variërend van platonische liefde tot loyaliteit en steun. Door de betekenisnuances te begrijpen en deze verstandig te gebruiken met andere hartemoji’s, kun je je emoties effectief overbrengen en je relaties met dierbaren versterken.

Lees ook:  WhatsApp wordt getransformeerd met de nieuwe Channels-functie: hoe werkt het?
Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » WhatsApp: wat is de ware betekenis van de emoji met het blauwe hart?