WhatsApp: waarom sturen jongeren elkaar 143, 666 of 1543? De reden is verrassend!

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert

Als je ooit de discussies van jongeren hebt gezien WhatsAppenheb je misschien gemerkt dat ze elkaar soms sturen cijfers zoals 143, 666 of 1543. Op het eerste gezicht kan het moeilijk zijn om hun betekenis te begrijpen. Deze cijfers zijn feitelijk geheime codes gebruikt door jongeren om gecodeerd te communiceren. Sommige van deze codes hebben een specifieke betekenis, terwijl andere afhankelijk van de context anders kunnen worden geïnterpreteerd.

Het fenomeen cijfers op WhatsApp: rage of noodzaak?

Het versturen van cijfers in plaats van woorden of emoji’s is een trend die in een stroomversnelling is gekomen onder jongere gebruikers van WhatsApp en andere instant messaging-apps. Maar waarom deze mode? Eén verklaring zou kunnen liggen in de voortdurende zoektocht naar nieuwigheid en originaliteit van jongeren, die zich willen onderscheiden van anderen en hun eigen codes willen creëren om hun communicatieruimte beter toe te passen.

WhatsApp: waarom sturen jongeren elkaar 143, 666 of 1543?  Wij leggen je alles uit!
WhatsApp: waarom sturen jongeren elkaar 143, 666 of 1543? Wij leggen je alles uit!

Er zit echter ook een praktische dimensie aan het gebruik van deze digitale codes. Ze maken het soms zelfs mogelijk dat een boodschap met meer discretie en subtiliteit wordt overgebracht dan met expliciete woorden, vooral wanneer de boodschap bedoeld is om door meerdere mensen te worden gelezen (zoals in discussiegroepen) of wanneer iemand wil voorkomen dat zijn ouders begrijpen wat wij doen. over praten.

Lees ook:  Het geheime en natuurlijke mondwaterrecept voor een frisse adem de hele dag

Betekenis van enkele populaire nummers

Wat betekenen deze cijfers die jongeren elkaar via WhatsApp sturen eigenlijk? Hier zijn enkele voorbeelden met hun betekenis:

  • 143 : dit nummer komt overeen met de uitdrukking “I love you” in het Engels. Het cijfer 1 vertegenwoordigt de letter I, het cijfer 4 vertegenwoordigt de vier letters van het woord ‘liefde’ en het cijfer 3 vertegenwoordigt de drie letters van het woord ‘jij’. Het versturen van dit nummer is dus een discrete en originele manier om een ​​liefdesverklaring af te leggen.
  • 666 : Vaak geassocieerd met de duivel of kwade krachten in de populaire cultuur, kan dit getal verschillende betekenissen hebben, afhankelijk van de context. In sommige gesprekken kan het worden gebruikt om stress, angst of een gevoel van onderdrukking uit te drukken, terwijl het in andere situaties kan worden gebruikt om vrede en rust aan te duiden.
  • 1543 : dit nummer wordt vaak geïnterpreteerd als een boodschap van aanmoediging of steun. Het cijfer 1 vertegenwoordigt de letter A, het cijfer 5 vertegenwoordigt de letter E, het cijfer 4 komt overeen met de letter D, terwijl het cijfer 3 de letter C symboliseert.
Lees ook:  WhatsApp wordt getransformeerd met de nieuwe Channels-functie: hoe werkt het?
Het fenomeen cijfers op WhatsApp: rage of noodzaak?
Het fenomeen cijfers op WhatsApp: rage of noodzaak?

Hoe kunnen deze gecodeerde berichten worden ontsleuteld?

Ook al is de betekenis ervan niet altijd duidelijk, toch zijn er tips om te proberen te begrijpen wat jongeren bedoelen als ze elkaar nummers sturen via WhatsApp.

Observeer de context van het gesprek

Bovenal is het essentieel om rekening te houden met de context waarin het nummer is verzonden. Als het nummer 143 bijvoorbeeld wordt verzonden na een uitwisseling van complimenten of lieve woorden, is de kans groot dat het een liefdesverklaring betreft. Evenzo, als het nummer 666 wordt gedeeld na slecht nieuws of een stressvolle gebeurtenis, zal dit waarschijnlijk worden geïnterpreteerd als een teken van stress of zorgen.

Vraag het direct aan de betrokkenen

Deze suggestie lijkt misschien voor de hand liggend, maar aarzel niet om de jongeren die deze berichten uitwisselen te ondervragen om meer te weten te komen over de betekenis ervan. Je kunt je vraag op een neutrale en zorgzame manier formuleren, zonder de indruk te wekken dat je je wilt bemoeien met hun privégesprekken. Jongeren zullen vaak graag hun cultuur en hun kennis van deze codes met u delen.

Lees ook:  Binnenkort kun je chatten op WhatsApp zonder zelfs maar de applicatie te installeren, wij leggen uit hoe

De uitdrukking van grote steun tussen hen.

Andere platforms die door dit fenomeen worden getroffen

Hoewel dit artikel zich vooral richt op het gebruik van gecodeerde nummers op WhatsApp, moet worden opgemerkt dat deze manier van communiceren niet beperkt is tot deze applicatie alleen. Andere berichtendiensten zoals MeningsverschilOok Snapchat en zelfs Instagram hebben last van dit fenomeen. Deze digitale codes zijn een integraal onderdeel geworden van de communicatiecultuur van de hedendaagse jongeren, en het kan nuttig zijn voor volwassenen om deze nieuwe manier van uitdrukken beter te begrijpen.

Naast hun leuke en originele aspect stellen deze geheime codes jongeren ook in staat hun gevoel van verbondenheid met een groep te versterken en sterkere banden met hun leeftijdsgenoten op te bouwen. Ze vormen dus een echt teken van vertrouwen en intimiteit binnen hun vriendenkring of professionele kennissen.

Het is normaal dat communicatiemethoden in de loop van de tijd en met de beschikbare technologieën evolueren. De jongeren van vandaag hebben hun taal kunnen aanpassen door codes te creëren die zijn aangepast aan hun digitale omgeving. Door deze codes beter te begrijpen en onze kinderen aan te moedigen deze kennis met ons te delen, ontstaat er een relatie van wederzijds vertrouwen.

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » WhatsApp: waarom sturen jongeren elkaar 143, 666 of 1543? De reden is verrassend!