WhatsApp: schakel deze verborgen functie in om de toegang tot uw profielgegevens te beperken

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert

WhatsApp is een van de meest gebruikte berichten-apps ter wereld. Hiermee kunnen gebruikers eenvoudig tekstberichten, spraak- en video-oproepen, afbeeldingen en documenten uitwisselen.

De kwestie van de privacy van persoonsgegevens blijft echter een punt van zorg voor veel gebruikers. In dit artikel leest u hoe u de toegang tot uw WhatsApp-profielgegevens kunt beperken door een verborgen functie in te schakelen.

Wat moet ik weten over privacy-instellingen op WhatsApp?

Voordat u kennismaakt met de verborgen functie die de bescherming van uw persoonlijke gegevens kan verbeteren, is het belangrijk om de beschikbare privacy-instellingen in de app te begrijpen. In werkelijkheid, WhatsApp biedt verschillende opties om de toegang tot uw profielgegevens te beherenOpmerkelijk :

Hoe u de privacy van uw WhatsApp-profiel kunt vergroten
Hoe u de privacy van uw WhatsApp-profiel kunt vergroten
 • Jouw profiel foto
 • Uw ‘Laatst gezien’-status
 • Uw accountgegevens
 • Uw huidige status

Deze informatie is standaard zichtbaar voor alle gebruikers die uw telefoonnummer in hun telefoonboek hebben staan. U kunt er echter voor kiezen om hun toegang te beperken om uw privacy verder te beschermen.

Wijzig de privacyinstellingen van uw profiel

Volg deze stappen om de privacyinstellingen van uw profiel te wijzigen:

 1. Open de WhatsApp-applicatie op uw smartphone.
 2. Ga naar de “Instellingen” of “Instellingen” van de applicatie. Deze optie bevindt zich meestal in de rechter benedenhoek van het scherm.
 3. Selecteer de optie “Account” en vervolgens “Privacy”.
 4. U ziet dan verschillende opties om de toegang tot uw persoonlijke gegevens te beheren:
  • Profielfoto: U kunt kiezen wie uw profielfoto kan zien, met de opties “Iedereen”, “Mijn contacten” of “Niemand”.
  • Laatst gezien: Je kunt ook kiezen wie kan zien wanneer je voor het laatst online was op WhatsApp, met dezelfde opties als voor de profielfoto.
  • Huidige status: Deze optie bepaalt wie uw huidige status kan zien. U kunt uit uw contacten kiezen wie toegang heeft tot deze informatie.
 5. Wijzig de parameters volgens uw voorkeuren en valideer uw keuzes door het menu te verlaten.

Door deze instellingen aan te passen, beperkt u de toegang tot uw persoonlijke gegevens al aanzienlijk.. Een verborgen functie brengt uw privacy echter nog verder.

WhatsApp-privacy
WhatsApp-privacy

Activeer de verborgen functie om de privacy van uw profiel te vergroten

Deze weinig bekende functie heet ” Voorkomen dat nieuwe toevoegingsverzoeken worden ontvangen“. Indien ingeschakeld, voorkomt het dat mensen die niet in uw contactenlijst staan ​​u berichten kunnen sturen of u kunnen toevoegen aan chatgroepen. Het beperkt de toegang tot uw profiel en versterkt de bescherming van uw persoonsgegevens..

Hoe activeer je deze functie?

Volg deze stappen om deze verborgen functie in te schakelen:

 1. Ga naar “Instellingen” of “Instellingen” van de WhatsApp-applicatie.
 2. Selecteer de optie “Account” en vervolgens “Privacy”.
 3. Scroll naar beneden om de optie “Voorkomen dat u nieuwe toevoegingsverzoeken ontvangt” te vinden en schakel deze in.
 4. Bevestig door het menu te verlaten.
bescherm je whatsapp-profiel
bescherm je whatsapp-profiel

Eenmaal ingeschakeld, voorkomt deze functie dat mensen die niet in uw contactenlijst staan, rechtstreeks contact met u opnemen. Ze zullen dan via een tussenpersoon moeten gaan om je een bericht te sturen of je uit te nodigen om lid te worden van een discussiegroep.

Wat zijn de gevolgen van het activeren van deze functie?

Het inschakelen van deze functie heeft verschillende voordelenzoals :

 • De beperking van spam en ongewenste berichten,
 • Bescherming tegen onbedoelde toevoeging aan nieuwsgroepen,
 • Vermindering van het risico op openbaarmaking van persoonlijke informatie.

Het kan echter ook enkele complicaties veroorzaken, vooral voor gebruikers die regelmatig nieuwe mensen berichten sturen of actief deelnemen aan chatgroepen. Het is daarom essentieel om de voor- en nadelen af ​​te wegen voordat u deze verborgen functie activeert.

Samenvattend biedt WhatsApp verschillende mogelijkheden om je persoonlijke gegevens te beschermen en de toegang tot je profiel te beperken. Het is van cruciaal belang om deze opties correct te configureren om uw privacy te beschermen en elk risico van onvrijwillige openbaarmaking te vermijden.. Aarzel niet om de verschillende mogelijkheden van de applicatie te verkennen en de verborgen functie te activeren als u de vertrouwelijkheid van uw profiel verder wilt versterken.

Lees ook:  De meesterzet van Ikea: een 3-in-1 meubelstuk voor een stijlvol en geoptimaliseerd interieur!
Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » WhatsApp: schakel deze verborgen functie in om de toegang tot uw profielgegevens te beperken