WhatsApp: met deze weinig bekende truc kunnen berichten worden gelezen zonder dat de afzender het ziet

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert

WhatsApp is een zeer populaire berichtentoepassing die veel functies biedt om de communicatie tussen gebruikers te vergemakkelijken. Een van de meest populaire functies is de leesbevestiging, weergegeven door de twee blauwe vinkjes naast een verzonden bericht.

Echter, er zijn situaties waarin u een bericht wilt lezen zonder dat de afzender weet dat u het hebt gelezen. In dit artikel zullen we een eenvoudige en effectieve truc onderzoeken om dit te bereiken.

De optie ‘Lezen’ in WhatsApp: hoe werkt het?

Allereerst is het essentieel om te begrijpen hoe leesbevestiging werkt op WhatsApp. Wanneer u een bericht naar een contactpersoon verzendt, verschijnt er een grijs vinkje naast de tekst om aan te geven dat het bericht is verzonden.

Berichten op whatsapp lezen zonder gezien te worden
Berichten op whatsapp lezen zonder gezien te worden

Zodra de ontvanger het bericht ontvangt, verandert dit vinkje in twee grijze vinkjes. Als de ontvanger ten slotte het gesprek opent en het bericht leest, worden beide vinkjes blauw om te bevestigen dat het bericht is gelezen.

Deze functie kan handig zijn om te weten of uw gesprekspartner uw berichten heeft gelezen, maar het kan ook voor delicate situaties zorgen, vooral als u niet meteen wilt antwoorden of als u bepaalde gesprekken liever wilt vermijden. Gelukkig is er een eenvoudige methode om dit probleem te omzeilen.

Leesbevestiging uitschakelen: een gedeeltelijke oplossing

De eerste optie die u heeft om berichten te lezen zonder gezien te worden, is leesbevestiging uitschakelen in de applicatie-instellingen. Volg hiervoor deze stappen:

  1. Open WhatsApp en ga naar “Instellingen”.
  2. Klik op “Account” en vervolgens op “Privacy”.
  3. Haal het vinkje weg bij “Leesbevestigingen”.

Aandacht : door deze optie uit te zetten, kun je ook niet meer zien of je eigen berichten zijn gelezen door je contacten. Deze methode werkt ook niet voor groepschats, waar leesbevestigingen actief blijven, zelfs als je deze optie hebt uitgeschakeld.

hoe je whatsapp-berichten kunt lezen zonder gezien te worden
hoe je whatsapp-berichten kunt lezen zonder gezien te worden

De meldingswidget gebruiken: een effectief alternatief

Voor degenen die de leesbevestigingsfunctionaliteit willen behouden en tegelijkertijd bepaalde berichten incognito willen lezen, is er een snelle en gemakkelijke truc: gebruik de notificatiewidget op je smartphone.

Berichten die op WhatsApp zijn ontvangen, verschijnen inderdaad ook in de meldingen van je telefoon en je kunt ze raadplegen zonder dat wordt aangenomen dat je het bericht in de applicatie hebt gelezen.

Configureer de meldingenwidget

Om deze oplossing te implementeren, moet u eerst de WhatsApp-meldingenwidget aan uw startscherm toevoegen. De procedure is afhankelijk van het type telefoon dat u heeft, maar hier zijn de algemene stappen:

de truc om berichten op whatsapp te lezen zonder gezien te worden
de truc om berichten op whatsapp te lezen zonder gezien te worden
  1. Druk lang op een lege plek op je startscherm.
  2. Kies “Widgets” in het menu dat verschijnt.
  3. Blader door de lijst met beschikbare widgets en vind de WhatsApp-widget.
  4. Druk lang op de widget en sleep deze naar de gewenste locatie op uw startscherm.

Zodra de widget is geïnstalleerd, ziet u de berichten die op WhatsApp zijn ontvangen direct op uw startscherm weergegeven. U kunt ze lezen zonder de applicatie te openen en zonder dat de twee blauwe vinkjes bij de afzender verschijnen.

De grenzen van deze methode

Hoewel deze truc erg praktisch is, heeft het enkele nadelen:

  • Je smartphone moet ontgrendeld zijn om meldingen te kunnen bekijken.
  • Ontvangen berichten kunnen gemakkelijk worden opgemerkt door iedereen die op dat moment naar uw scherm kijkt.
  • Deze methode werkt niet als je de chat al in de app hebt geopend.

samengevat, zijn er verschillende mogelijkheden om WhatsApp-berichten te lezen zonder gezien te worden door de afzender. Elk heeft zijn voor- en nadelen, en het kan een goed idee zijn om deze methoden te combineren, afhankelijk van uw behoeften. Voel je vrij om deze tips uit te proberen en je gewoonten dienovereenkomstig aan te passen voor de beste WhatsApp-ervaring.

Lees ook:  WhatsApp wordt getransformeerd met de nieuwe Channels-functie: hoe werkt het?
Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » WhatsApp: met deze weinig bekende truc kunnen berichten worden gelezen zonder dat de afzender het ziet