WhatsApp is binnenkort niet meer beschikbaar op bepaalde smartphones: maakt u zich zorgen?

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert

instant messaging-app WhatsAppen is een van de meest populaire en gebruikte ter wereld met meer dan 2 miljard actieve gebruikers. De bekende applicatie zal binnenkort echter niet meer beschikbaar zijn op bepaalde smartphonemodellen. Dit besluit volgt op een update van WhatsAppen waarvoor meer geavanceerde technische mogelijkheden nodig zijn dan die aanwezig zijn op de getroffen telefoons. Als je wilt weten of jouw telefoon daar tussen zit, lees dan verder.

De betreffende update

WhatsApp heeft onlangs een grote update aangekondigd in de manier waarop het werkt. Om nieuwe functies zoals end-to-end-encryptie of betere privacyopties aan te bieden, wordt het noodzakelijk om een ​​hoog prestatieniveau voor alle compatibele apparaten te garanderen. Het technische team van de applicatie concentreerde zich dus op het verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening aan gebruikers.

Lees ook:  Is dit ei nog goed? 5 waterdichte tips om te weten of je het kunt eten

Deze update leidt dus tot een verhoging van de minimale technische vereisten om te kunnen functioneren WhatsAppen. Sommige telefoons met beperkte prestaties zullen deze nieuwe versie van de applicatie daarom niet langer kunnen ondersteunen.

WhatsApp is binnenkort niet meer beschikbaar op bepaalde smartphones, maakt u zich zorgen?
WhatsApp is binnenkort niet meer beschikbaar op bepaalde smartphones, maakt u zich zorgen?

Telefoons getroffen

Om gebruikers op de hoogte te stellen van de aangebrachte wijzigingen, publiceert WhatsApp regelmatig een lijst met telefoons waarop de applicatie tijdens de update niet meer kan worden gehost. Deze lijst verandert van tijd tot tijd en het is daarom belangrijk om deze regelmatig te raadplegen.

Wat betreft de smartphones die door dit nieuwe beleid worden getroffen, vinden we vooral de telefoons met oude of verouderde besturingssystemen die niet langer worden ondersteund of bijgewerkt door hun fabrikanten. Deze telefoons omvatten apparaten die zijn uitgerust met versies als vervolg op:

 • Android 4.0.3 of eerder,
 • iOS 9 of eerder.

Als uw telefoon een hogere versie gebruikt dan de hierboven genoemde, hoeft u zich op dit moment geen zorgen te maken over de incompatibiliteit. Dit verhindert echter niet dat bepaalde andere telefoonkenmerken in de nabije toekomst voor problemen kunnen zorgen. Het wordt ook aanbevolen om op te merken dat specifieke modellen, zoals sommige zeer oude Nokia-producten of BlackBerry OS, ook door deze incompatibiliteit zullen worden beïnvloed.

Lees ook:  Geen toiletpapier meer? De 5 beste alternatieve oplossingen voor noodgevallen!

Hoe weet je of je telefoon compatibel is?

Om te bepalen of deze wijzigingen gevolgen hebben voor uw telefoon, is de eerste stap het controleren van de versie van het besturingssysteem van uw smartphone. U kunt het volgende doen:

Voor Android:

 • Ga naar Instellingen,
 • Selecteer de optie “Over de telefoon” of “Over het apparaat”,
 • Zoek naar het gedeelte ‘Versie’.Android“.

Als de ontdekkingsversie lager is dan 4.0.3, is uw telefoon helaas een van de modellen die niet langer compatibel zijn WhatsAppen.

Voor iOS:

 • Ga naar Instellingen,
 • Selecteer de optie “Algemeen”,
 • Klik op ‘Informatie’ en zoek het gedeelte ‘Versie’.

Als u erachter komt dat het iOS 9 of hoger is, komt uw iPhone ook niet in aanmerking voor deze update.

Wat moet u doen als uw telefoon is getroffen?

Indien na verificatie blijkt dat uw telefoon zal niet langer compatibel zijn Nu WhatsApp deze nieuwe update volgt, wordt aanbevolen om verschillende oplossingen te overwegen:

 1. Controleer of er een update van het besturingssysteem is die het probleem kan oplossen,
 2. Zoek naar andere berichten-apps die WhatsApp kunnen vervangen,
 3. Overweeg om een ​​nieuwe smartphone te kopen met een adequate technische configuratie.
Lees ook:  De meesterzet van Ikea: een 3-in-1 meubelstuk voor een stijlvol en geoptimaliseerd interieur!

Deze situatie kan voor veel gebruikers frustrerend zijn. Het stelt ontwikkelaars echter in staat hun projecten te realiseren in termen van verbetering en beveiliging van de applicatie WhatsAppen. Bovendien zijn er meestal geschikte alternatieven voor elke getroffen gebruiker. Blijf dus waakzaam en blijf op de hoogte van de technische ontwikkelingen om onaangename verrassingen bij het gebruik van uw favoriete applicaties te voorkomen.

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » WhatsApp is binnenkort niet meer beschikbaar op bepaalde smartphones: maakt u zich zorgen?