WhatsApp: hoe kun je je chats vergrendelen en verbergen voor nieuwsgierige blikken?

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert
Comment verrouiller et cacher vos discussions WhatsApp des regards indiscrets

WhatsApp is een van de meest populaire berichten-apps ter wereld geworden, waardoor gebruikers gemakkelijk kunnen communiceren. Echter, het is essentieel om de vertrouwelijkheid van uw gesprekken te beschermen om te voorkomen dat kwaadwillenden er toegang toe krijgen. In dit artikel laten we u zien hoe u uw WhatsApp-chats kunt vergrendelen en verbergen voor nieuwsgierige blikken.

Vergrendel de toegang tot uw WhatsApp-applicatie

Om de veiligheid van uw gesprekken op WhatsApp te vergroten, is het raadzaam om de applicatie te vergrendelen met een wachtwoord, pincode of een vingerafdruk. Met deze extra stap kunt u voorkomen dat iemand uw berichten kan bekijken door simpelweg toegang te hebben tot uw telefoon.

Hoe u uw WhatsApp-chats kunt vergrendelen en verbergen voor nieuwsgierige blikken
Hoe u uw WhatsApp-chats kunt vergrendelen en verbergen voor nieuwsgierige blikken

Gebruik de ingebouwde functies van uw smartphone

Sommige smartphones bieden ingebouwde beveiligingsopties om individuele apps te vergrendelen. Op Android-apparaten kunt u bijvoorbeeld de App Lock-functie gebruiken, beschikbaar in de beveiligingsinstellingen. iPhone-gebruikers kunnen rekenen op de optie Begeleide toegang, die kan worden geactiveerd in de toegankelijkheidsinstellingen.

Lees ook:  Binnenkort kun je chatten op WhatsApp zonder zelfs maar de applicatie te installeren, wij leggen uit hoe

Gebruik apps van derden om WhatsApp te beschermen

Als uw smartphone geen functies biedt om apps rechtstreeks te vergrendelen, kunt u een beroep doen op oplossingen van derden. Applicaties zoals AppLock (Android) of Norton App Lock (iOS en Android) maken dit mogelijk beveiligde toegang tot whatsapp door een wachtwoord, vingerafdruk of patroon te vereisen om de app te ontgrendelen.

verberg WhatsApp-chats
verberg WhatsApp-chats

Verberg je gevoelige chats op WhatsApp

Afgezien van het vergrendelen van de app, kan het een goed idee zijn om chats met gevoelige informatie te verbergen om ze onzichtbaar te maken voor nieuwsgierige blikken. Hier zijn enkele tips om dit te bereiken:

Archiveer je gesprekken

Een van de opties die WhatsApp biedt om je chats te verbergen, is archiveren. Met deze functie kun je een gesprek in een aparte map zetten, waardoor het minder zichtbaar is in je chatlijst. Om een ​​chat te archiveren, drukt u er lang op en selecteert u vervolgens het archiefpictogram dat boven aan het scherm verschijnt. U kunt uw gearchiveerde gesprekken bekijken door naar de onderkant van uw chatlijst te scrollen en “Gearchiveerd” te selecteren.

  • Houd er rekening mee dat deze methode gesprekken niet volledig verbergt, aangezien ze opnieuw in uw chatlijst verschijnen als er nieuwe berichten worden ontvangen.
  • U kunt een conversatie ook uit het archief halen door dezelfde stappen te volgen en de optie “Uit archief halen” te kiezen.
Lees ook:  3 praktische en natuurlijke tips om jeuk effectief te verzachten

Demp meldingen voor gevoelige chats

Om te voorkomen dat je de aandacht vestigt op een bepaald gesprek, kun je ervoor kiezen om meldingen ervoor tijdelijk of permanent uit te schakelen. Om dit te doen, drukt u lang op de chat en selecteert u vervolgens het doorgekruiste luidsprekerpictogram dat boven aan het scherm verschijnt. U kunt vervolgens kiezen hoe lang u meldingen voor dit gesprek wilt uitschakelen.

Hoe u uw chats op WhatsApp kunt beschermen
Hoe u uw chats op WhatsApp kunt beschermen

Verwijder regelmatig je oude gesprekken

Een andere manier om de privacy van je WhatsApp-chats te beschermen, is door regelmatig gesprekken te verwijderen die je niet langer nodig acht. Dit kan met name handig zijn als uw telefoon in verkeerde handen valt en u wilt voorkomen dat toegang wordt verkregen tot gevoelige informatie. Om een ​​gesprek te verwijderen, drukt u er lang op en kiest u vervolgens het prullenbakpictogram dat boven aan het scherm verschijnt.

Lees ook:  WhatsApp wordt getransformeerd met de nieuwe Channels-functie: hoe werkt het?

Bescherm uw chat-back-ups

Ten slotte is het belangrijk om ook je back-ups van WhatsApp-gesprekken te beveiligen. Als u een online opslagservice zoals Google Drive (Android) of iCloud (iPhone) gebruikt om uw chatgeschiedenis te bewaren, zorg er dan voor dat u een sterk wachtwoord voor deze services gebruikt en authenticatie op twee factoren inschakelt.

Door deze tips te volgen, kunt u de beveiliging van uw WhatsApp-gesprekken versterken en zo uw privacy beschermen tegen nieuwsgierige blikken.

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » WhatsApp: hoe kun je je chats vergrendelen en verbergen voor nieuwsgierige blikken?