Whatsapp gaat voor high definition: hoe beheer je de opslagruimte van je smartphone?

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert

Met voortdurend verbeterde functies blijft WhatsApp evolueren en biedt het zijn gebruikers nu de mogelijkheid om berichten, foto’s en video’s in hoge definitie te verzenden. Deze nieuwe optie kan er echter voor zorgen dat de opslagruimte van uw smartphone snel vol raakt. Ontdek hoe u deze ruimte kunt beheren om volledig te profiteren van HD-kwaliteit zonder bang te hoeven zijn voor uw bestanden.

Inzicht in de opslagruimtevereisten voor Whatsapp HD

De overstap naar hoge definitie betekent een sprong voorwaarts voor WhatsApp, maar brengt ook een aanzienlijke toename met zich mee in de omvang van de verzonden en ontvangen bestanden. Afbeeldingen kunnen in hoge resolutie maximaal 8 MB wegen, terwijl video’s 100 MB kunnen bereiken. Zonder zorgvuldig beheer van de opslagruimte bestaat het risico dat uw smartphone snel verzadigd raakt en langzamer gaat werken.

Houd er rekening mee dat de werkelijke grootte van de bestanden voornamelijk afhangt van hun inhoud en compressie.

Whatsapp gaat voor high definition: hoe beheer je de opslagruimte van je smartphone?
Whatsapp gaat voor high definition: hoe beheer je de opslagruimte van je smartphone?

De mogelijkheden die Whatsapp biedt om ruimte te besparen

Om overmatig gebruik van je opslagruimte te voorkomen, biedt Whatsapp verschillende opties. In het bijzonder kunt u:

  • Kies de kwaliteit van de verzonden afbeeldingen en video’s
  • Beperk het automatisch downloaden van mediabestanden
  • Wis chats en bijlagen regelmatig
Lees ook:  Schokkende onthulling: de geheimen van Ikea om je te manipuleren om bij elk bezoek meer geld uit te geven

Kies de kwaliteit van de verzonden afbeeldingen en video’s

In de applicatie-instellingen heb je de mogelijkheid om de kwaliteit te bepalen van de mediabestanden die je verzendt. Door “high definition” te selecteren profiteert u van een betere resolutie, maar nemen uw verzendingen ook meer ruimte in beslag.

Beperk het automatisch downloaden van mediabestanden

Om te voorkomen dat uw opslagruimte te snel vol raakt, kan het verstandig zijn om het automatisch downloaden van ontvangen bestanden te beperken. Ga in de app-instellingen naar ‘Gegevens en opslag’ en pas vervolgens de downloadopties aan volgens uw voorkeuren. Je kunt er dus voor kiezen om alleen bepaalde soorten bestanden (afbeeldingen, audio of video’s) te downloaden, en alleen als je verbonden bent met een Wifi-netwerk.

Wis chats en bijlagen regelmatig

Een andere oplossing om de opslagruimte op uw smartphone te optimaliseren, is door regelmatig gesprekken en bijlagen te verwijderen die u niet langer nodig heeft. Om dit te doen, gaat u naar de applicatie-instellingen, het gedeelte ‘Gegevens- en opslaggebruik’ en selecteert u vervolgens ‘Opslagruimte beheren’. Je kunt dan de grootste gesprekken bekijken en indien nodig verwijderen.

Lees ook:  De meesterzet van Ikea: een 3-in-1 meubelstuk voor een stijlvol en geoptimaliseerd interieur!
Pas goede praktijken toe voor het beheren van opslagruimte op uw smartphone
Pas goede praktijken toe voor het beheren van opslagruimte op uw smartphone

Pas goede praktijken toe voor het beheren van opslagruimte op uw smartphone

Naast de opties die WhatsApp biedt, volgen hier enkele praktische tips voor het beheren van de opslagruimte van uw smartphone:

  • Sorteer uw bestanden regelmatig
  • Kies voor online opslag (cloud)
  • Gebruik een externe geheugenkaart
  • Verklein de grootte van mediabestanden voordat u deze verzendt

Sorteer uw bestanden regelmatig

Neem af en toe een paar minuten de tijd om onnodige bestanden van uw smartphone te verwijderen. Dit bespaart u opslagruimte en verbetert de prestaties van uw apparaat.

Kies voor online opslag (cloud)

Online opslag is een uitstekende oplossing voor het opslaan van uw belangrijke bestanden zonder de interne ruimte van uw smartphone te vullen. Google Photos, Dropbox en iCloud zijn allemaal diensten waarmee je eenvoudig je gegevens kunt opslaan en delen.

Lees ook:  Dankzij de tip van deze geweldige grootmoeder kun je tanden krijgen die witter dan wit zijn!

Gebruik een externe geheugenkaart

Als uw smartphone een SD-geheugenkaartsleuf heeft, aarzel dan niet om in dit accessoire te investeren. Hierdoor kunt u de opslagcapaciteit van uw apparaat vergroten en verzadiging van het interne geheugen voorkomen.

Verklein de grootte van mediabestanden voordat u ze verzendt

Om ruimte te besparen, kunt u ook overwegen uw mediabestanden te comprimeren voordat u ze deelt. Er zijn verschillende applicaties beschikbaar in de verschillende winkels om het formaat van afbeeldingen en video’s te wijzigen of zelfs hun kwaliteitsparameters te optimaliseren.

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » Whatsapp gaat voor high definition: hoe beheer je de opslagruimte van je smartphone?