Wat je het eerst ziet in de afbeelding weerspiegelt een verrassende persoonlijkheidstrek! Heb je de test al gedaan?

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert

Heb je ooit gehoord van de pijltest? Het is eenvoudig, kijk maar eens naar de afbeelding hiernaast. Je hebt twee soorten pijlen: die naar boven wijzen en die naar beneden wijzen. Je keuze tussen deze twee opties kan veel onthullen over je algemene levenshouding. Onthoud dat er geen goede of foute keuze is, alleen een diepe duik in je eigen persoonlijkheid.

Neerwaarts traject: een terugblik

Als je oog direct naar de naar beneden gerichte pijlen is getrokken, kan dit duiden op een neiging om in het verleden verankerd te blijven. Eerdere gebeurtenissen en verwondingen lijken een grote stempel te hebben gedrukt op de manier waarop je alles benadert, vooral interpersoonlijke relaties.

Lees ook:  Delicate dumping: wat is deze nieuwe giftige trend voor het beëindigen van een relatie?

Alsof een negatieve ervaring uit het verleden je achterdochtig heeft gemaakt tegenover anderen, op zoek naar hun kwetsbaarheid voordat je ze kunt vertrouwen. Dit kan te maken hebben met angst om weer in pijnlijke situaties terecht te komen. Soms kan deze defensieve houding als een rem werken, niet alleen in je persoonlijke leven maar ook in je professionele leven.

Je vindt het misschien moeilijk om met je collega’s samen te werken omdat je hen wantrouwt en liever alles zelf doet dan taken te delen. Dit kan ook je vriendschappen en familierelaties beschadigen, omdat je woorden hard of kwetsend kunnen overkomen op je naasten. Dit kan leiden tot isolement, wat verre van wenselijk is.

Aan jezelf werken is essentieel om je relaties met anderen te verbeteren. Het is normaal om te zeggen hoe je je voelt, maar respecteer altijd de ander en weeg je woorden af voordat je ze uitspreekt. Laat ervaringen uit het verleden niet bepalen wie je bent of hoe je anderen behandelt.

Lees ook:  Deze fout die alle paren maken, zorgt voortdurend voor ruzie
Optimisme en pessimisme persoonlijkheidstest
Optimisme en pessimisme persoonlijkheidstest

Pijlen naar boven: alledaags optimisme

Als het de opwaartse richting is die je aandacht heeft getrokken, dan is dat een teken dat anderen je dagelijkse optimisme en levensvreugde gemakkelijk kunnen waarnemen. Of je nu een gewaardeerde vriend of een welwillende collega bent, je inlevingsvermogen en vermogen om goede humor te verspreiden zijn onmiskenbare pluspunten, zelfs in moeilijke tijden.

Deze positieve eigenschap kan echter ook een keerzijde hebben. Als je altijd het goede probeert te zien in de mensen om je heen, zelfs als ze een giftige houding aannemen, kan dat uiteindelijk schadelijk zijn voor jezelf. Als er te vaak misbruik wordt gemaakt van je natuurlijke welwillendheid, is het misschien tijd om te leren je eigen grenzen aan te geven in relaties, die beroemde “rode vlaggen” op zoek naar eigenwaarde.

Lees ook:  Deze fout die alle paren maken, zorgt voortdurend voor ruzie

Leer herkennen wat je niet kunt accepteren in anderen en geef duidelijk je grenzen aan zodra iemand tegen je fundamentele principes ingaat. Het is niet nodig om wraakzuchtig of onbeleefd te zijn, loop gewoon weg om je emotionele welzijn te beschermen.

Laat het verleden waar het thuishoort en ga vastberaden je toekomst in zonder angst voor de positieve of negatieve ontvangst die elke nieuwe ontmoeting die het leven op je pad brengt met zich mee kan brengen.

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Psychologie » Wat je het eerst ziet in de afbeelding weerspiegelt een verrassende persoonlijkheidstrek! Heb je de test al gedaan?