De beste oplossingen voor snurken bij uw partner

Snurken is een veelvoorkomend probleem dat voor slaapverstoring en vermoeidheid kan zorgen. Wanneer uw partner snurkt, kunt u mogelijk moeilijk in slaap vallen, waardoor het u wellicht dwingt om op zoek te gaan naar manieren om met deze situatie om te gaan.

In dit artikel onderzoeken we wat te doen tegen snurken van uw partner, waarbij we informatie geven over de oorzaken, behandelingen en tips die u helpen om dit probleem op te lossen. Laten we beginnen met een korte uitleg over wat snurken veroorzaakt en vervolgens kijken we naar manieren om ermee om te gaan.

Oorzaken van snurken

Snurken wordt veroorzaakt door een obstructie van de luchtwegen tijdens de slaap. Er zijn verschillende redenen waarom iemand kan beginnen met snurken:

 • Leeftijd: naarmate mensen ouder worden, kunnen hun spieren slapper worden en verslapt ook het weefsel in de keel en het gehemelte.
 • Gewicht: overgewicht of obesitas kan leiden tot extra vetweefsel rond de nek en keelgebieden, waardoor de kans op snurken toeneemt.
 • Rugligging: slapen in een rugligging kan ervoor zorgen dat de tong en het zachte weefsel van het gehemelte naar de achterkant van de keel zakken, wat luchtwegobstructie veroorzaakt.
 • Alcohol en bepaalde medicijnen: alcohol en sommige medicijnen kunnen het spierweefsel ontspannen en slapper worden, waardoor snurken mogelijk toeneemt.

Behandelingen en oplossingen voor snurken

Er zijn verschillende behandelingen en oplossingen beschikbaar om te helpen bij het verminderen van snurken. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende methoden die u kunt proberen:

Anti-snurkmiddelen

Er is een breed scala aan anti-snurkmiddelen beschikbaar die u kunnen helpen uw partner te laten stoppen met snurken. Eén effectief product dat enorm kan bijdragen aan het verminderen van snurken is AirSnore. AirSnore is een combinatie van een anti-snurkbeugel en druppels die samen werken om de luchtwegen vrij te maken, zodat uw partner gemakkelijker kan ademen zonder te snurken.

Levensstijlveranderingen

Soms kunnen simpele veranderingen in de levensstijl helpen om snurken te verminderen of zelfs te elimineren. Enkele voorbeelden van deze veranderingen zijn:

 • Gewichtsverlies: als overgewicht de oorzaak is van snurken, kan gewichtsverlies helpen om de druk op de luchtwegen te verminderen.
 • Stoppen met roken: roken kan irritatie en zwelling in de keel veroorzaken, wat op zijn beurt weer kan leiden tot snurken.
 • Vermijd alcohol en slaapmiddelen vlak voor het slapengaan: deze kunnen de spieren ontspannen en snurken verergeren.

Slaapposities

Zoals eerder vermeld, kan de slaappositie bijdragen aan snurken. Het proberen van nieuwe slaapposities of het gebruik van kussens om een ​​goede hoek te creëren zou uw partner kunnen helpen stoppen met snurken. Enkele veelvoorkomende suggesties zijn:

 • Zijligging: een persoon die op zijn zij slaapt, zal minder snel snurken omdat de tong en het zachte gehemelte niet naar achteren zakken en de luchtweg blokkeren.
 • Verhoogd hoofdkussen: door het hoofdeinde van het bed te verhogen of met meerdere kussens te slapen kunnen het lichaam en het hoofd zich in een betere positie bevinden zodat de luchtwegen vrij blijven.

Aanvullende tips en trucs

Naast de hierboven genoemde behandelingen en oplossingen, zijn er aanvullende tips die u kunt proberen om het snurken van uw partner te verminderen:

 • Slaap in aparte kamers: hoewel dit misschien niet de meest wenselijke oplossing is, kan het slapen in aparte kamers u helpen om beter uitgerust en energieker te worden door ongestoord te kunnen slapen.
 • Oordopjes of witte ruis: als het snurkende geluid zelf het grootste probleem is, kunt u overwegen oordopjes te gebruiken of een geluidsapparaat zoals witte ruis om storende geluiden te maskeren.
 • Communicatie met uw partner: praat openlijk met uw partner over hun snurken en hoe dit uw slaapkwaliteit beïnvloedt. Samen kunt u waarschijnlijk een oplossing vinden voor beide partijen.

In deze informatieve gids zijn we ingegaan op wat te doen tegen snurken bij uw partner. De behandelingsopties variëren van anti-snurkproducten zoals AirSnore tot levensstijlveranderingen en het experimenteren met verschillende slaapposities. Wellicht helpen enkele van deze tips u en uw partner om beter te rusten en effectiever om te gaan met snurken.