Waarom zetten ervaren huishoudsters citroen op de bezem? De simpele truc die het leven makkelijker maakt

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert
Pourquoi les femmes de ménage expérimentées mettent du citron sur le balai

Heb je je ooit afgevraagd waarom sommige huishoudsters een talent lijken te hebben om uw huis sprankelend en aangenaam te maken, terwijl anderen uren kunnen werken zonder dezelfde resultaten te behalen? Het verschil zit hem vaak in de trucs en technieken die deze schoonmaakprofessionals gebruiken. Een van deze methodes is het gebruik van een natuurlijk en ecologisch ingrediënt: citroen. In dit artikel zullen we onderzoeken waarom ervaren huishoudsters citroen op de bezem zetten en hoe deze simpele truc het leven gemakkelijker kan maken.

Waarom citroen gebruiken in het huishouden?

Citroen is een veelzijdige vrucht die veel heilzame reinigende eigenschappen heeft. Hier zijn een paar redenen waarom het zo populair is bij huishoudsters:

 • Natuurlijk antibacterieel : dankzij het hoge gehalte aan citroenzuur kan citroen een groot aantal bacteriën en ziektekiemen op oppervlakken doden.
 • Effectieve ontvetter : het citroenzuur in citroen helpt ook om vetten en oliën op te lossen, waardoor oppervlakken gemakkelijker schoon te maken zijn.
 • Elimineert onaangename geuren : de frisse en aangename geur van citroen helpt nare luchtjes te neutraliseren en zorgt voor een fris gevoel in het hele huis.
 • Ecologisch : in tegenstelling tot de chemicaliën die in veel huishoudelijke schoonmaakmiddelen worden aangetroffen, is citroen een natuurlijk product dat het milieu niet schaadt.
Lees ook:  Het geheime en natuurlijke mondwaterrecept voor een frisse adem de hele dag
Waarom ervaren huishoudsters citroen op de bezem zetten
Waarom ervaren huishoudsters citroen op de bezem zetten

Citroen op de bezem: een simpele truc om het schoonmaken makkelijker te maken

Nu we hebben uitgelegd waarom citroen zo handig is bij het schoonmaken, laten we eens kijken hoe je het kunt gebruiken met je bezem om nog betere resultaten te krijgen bij het schoonmaken:

Voorbereiding van de bezem

 1. Zorg er eerst voor dat je bezem schoon en vrij van vuil of stof is. Laat het indien nodig onder heet water lopen en laat het drogen voordat u begint.
 2. Snijd vervolgens een citroen doormidden en knijp de helft lichtjes uit om wat sap vrij te maken. Je kunt ook een verstuiver met citroensap gebruiken als je dat liever hebt.
 3. Wrijf vervolgens de helft van de citroen (of spuit het sap) over de haren van de bezem en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn. Laat het een paar minuten intrekken zodat de citroen de vezels kan binnendringen en inwerkt op bacteriën en ziektekiemen.
Lees ook:  WhatsApp wordt getransformeerd met de nieuwe Channels-functie: hoe werkt het?

De bezem gebruiken

Als je bezem eenmaal in citroen gedrenkt is, kun je hem zoals gewoonlijk gebruiken om je vloeren en andere oppervlakken schoon te maken. Hier zijn enkele tips om de resultaten te optimaliseren:

 • Alternatieve bewegingen : Wissel voor een effectieve reiniging af tussen korte, snelle veegbewegingen en langere, intensievere bewegingen. Hierdoor kan de citroen op verschillende soorten vuil inwerken en moeilijk bereikbare plaatsen binnendringen.
 • Wissel regelmatig van richting : Om te voorkomen dat vuil en stof zomaar van de ene plaats naar de andere worden verplaatst, moet u tijdens het vegen regelmatig van richting veranderen. Aarzel niet om meerdere keren over hetzelfde gebied te gaan om het goed schoon te maken.
 • Spoel de bezem indien nodig : als uw bezem te vuil wordt of als hij niet meer goed stof opneemt, spoel hem dan af onder warm water voordat u hem opnieuw in citroen laat weken. U kunt ook een borstel gebruiken om de resten die in de vezels zijn ingebed te verwijderen.
Lees ook:  3 praktische en natuurlijke tips om jeuk effectief te verzachten

Andere tips om te profiteren van de voordelen van citroen in het huishouden

Citroen kan op verschillende andere manieren worden gebruikt om het schoonmaken te vergemakkelijken en de netheid van uw huis te verbeteren:

 • Los citroensap op in water om een ​​reinigingsoplossing voor meerdere oppervlakken te creëren. Je kunt het gebruiken op toonbanken, spiegels, glas en vele andere oppervlakken.
 • Wrijf een halve citroen op kranen en douchekoppen om kalkafzettingen te verwijderen en de glans van chromen apparatuur te herstellen.
 • Gebruik citroen om je koelkast te ontgeuren door er een kom citroensap in te zetten of door met een in dit sap gedrenkte doek over de wanden te wrijven.
 • Meng citroensap met zuiveringszout om een ​​schurende brij te creëren die kan worden gebruikt om ovenroosters, aangebrande pannen en vele andere moeilijk schoon te maken voorwerpen schoon te maken.

Citroen is een waardevolle bondgenoot voor iedereen die zijn dagelijkse schoonmaakroutine gemakkelijker wil maken en de netheid van zijn huis wil verbeteren. Aarzel niet om deze eenvoudige en effectieve truc uit te proberen om citroen op je bezem te doen – je zult versteld staan ​​van de verkregen resultaten!

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » Waarom zetten ervaren huishoudsters citroen op de bezem? De simpele truc die het leven makkelijker maakt