Vroegtijdig klaarkomen : 6 manieren om een ​​orgasme uit te stellen en het plezier te laten duren

Vroegtijdig klaarkomen : 6 manieren om een ​​orgasme uit te stellen en het plezier te laten duren

Vroegtijdige ejaculatie is een veel voorkomend probleem bij mannen. Het kan leiden tot frustratie en ontevredenheid in de slaapkamer, zowel voor de man als zijn partner. Gelukkig zijn er verschillende technieken en methoden die kunnen helpen om een orgasme uit te stellen en het plezier te laten duren. In dit artikel zullen we zes van deze methoden bespreken.

1. De start-stop techniek

De start-stop techniek is een eenvoudige maar effectieve methode om vroegtijdige ejaculatie te beheersen. Het houdt in dat je stopt met seksuele activiteit zodra je voelt dat je bijna klaarkomt, wacht tot het gevoel afneemt en dan weer verder gaat.

2. De squeeze techniek

De squeeze techniek is vergelijkbaar met de start-stop techniek, maar voegt een extra stap toe: wanneer je voelt dat je bijna klaarkomt, knijp je in de basis van de penis om het orgasme te stoppen.

3. Gedragstherapie

Gedragstherapie kan ook nuttig zijn bij het behandelen van vroegtijdige ejaculatie. Dit kan bestaan uit oefeningen zoals masturbatie voorafgaand aan seksuele activiteit of het gebruik van condooms om gevoeligheid te verminderen.

4. Medicijnen

Er zijn verschillende medicijnen beschikbaar die kunnen helpen bij vroegtijdige ejaculatie, waaronder antidepressiva en lokale verdovingsmiddelen. Het is belangrijk om met een arts te praten voordat je deze medicijnen gebruikt.

5. Pelvic Floor Oefeningen

Pelvic floor oefeningen, ook bekend als Kegel-oefeningen, kunnen helpen bij het versterken van de spieren die betrokken zijn bij ejaculatie. Dit kan helpen om meer controle te krijgen over het orgasme.

6. Seksuele therapie

Seksuele therapie kan nuttig zijn voor koppels waarbij vroegtijdige ejaculatie een probleem is. Een therapeut kan technieken en strategieën aanbieden om de seksuele ervaring te verbeteren en vroegtijdige ejaculatie te beheersen.

MethodeBeschrijving
Start-stop techniekStoppen met seksuele activiteit zodra je voelt dat je bijna klaarkomt, wachten tot het gevoel afneemt en dan weer verder gaan.
Squeeze techniekKnijpen in de basis van de penis wanneer je voelt dat je bijna klaarkomt.
GedragstherapieOefeningen zoals masturbatie voorafgaand aan seksuele activiteit of het gebruik van condooms om gevoeligheid te verminderen.
MedicijnenGebruik van antidepressiva en lokale verdovingsmiddelen na overleg met een arts.
Pelvic Floor OefeningenKegel-oefeningen om de spieren die betrokken zijn bij ejaculatie te versterken.
Seksuele therapieTherapie voor koppels om technieken en strategieën aan te bieden om de seksuele ervaring te verbeteren en vroegtijdige ejaculatie te beheersen.

Het is belangrijk om te onthouden dat er geen “one-size-fits-all” oplossing is voor vroegtijdige ejaculatie. Wat voor de ene persoon werkt, werkt misschien niet voor de andere. Het kan nodig zijn om verschillende methoden uit te proberen voordat je vindt wat het beste voor jou werkt. Het belangrijkste is om geduldig te zijn en niet ontmoedigd te raken als de eerste methode die je probeert niet meteen werkt. Met tijd, oefening en mogelijk professionele hulp, kun je leren om je orgasme beter onder controle te houden en het plezier in de slaapkamer te laten duren.