Persoonlijkheidstest: gaat de kat de trap op of af? Zoek uit wat je antwoord over jou zegt

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert
test de personnalité : est-ce que le chat monte ou descend les escaliers

In het hart van een gewoon beeld van een zwerfkat op een trap, verbergt eigenlijk een krachtige psychologische onthuller, die de mensheid verdeelt in twee tegengestelde clans: optimisten en pessimisten. Afhankelijk van uw perceptie van de richting die de kat inslaat, kan uw levensfilosofie worden onthuld.

Het gaat er niet om waar je naar kijkt, het gaat erom wat je ziet. -Henry David Thoreau

De kat die de trap oploopt: de onverbeterlijke optimist

Als je hersenen het beeld interpreteren als dat van een kat het beklimmen van de trap, behoort u waarschijnlijk tot de opgewekte cohort optimisten. Deze individuen zijn constant op zoek naar mogelijkheden, groei en latent potentieel in de wereld om hen heen.

Lees ook:  Delicate dumping: wat is deze nieuwe giftige trend voor het beëindigen van een relatie?

Een visioen van deze stijgende katachtige is een teken van een opwaarts gerichte geest, die uitstijgt boven de wisselvalligheden van het leven. Degenen die de kat waarnemen als traplopen zijn vaak ambitieusstrevend naar het bereiken van nieuwe hoogten, ongeacht de obstakels die hen in de weg staan.

persoonlijkheidstest: gaat de kat de trap op of af
persoonlijkheidstest: gaat de kat de trap op of af?

De kat die de trap afkomt: de geïnformeerde pessimist

Aan de andere kant, als je de kat waarneemt de trap af gaan, heb je misschien een meer sceptische kijk op het leven, een weerspiegeling van een meer pessimistische filosofie. Deze visie kan geworteld zijn in uw levenservaringen, of misschien een weerspiegeling van enige voorzichtigheid die is opgedaan bij ongunstige ontmoetingen.

Pessimisten geven hun vertrouwen niet gemakkelijk. Zij berekenen hun bewegingen, analyseren hun opties, en zijn vaak sceptisch over degenen die hen te meegaand lijken. Hoewel deze houding defensief lijkt, versterkt het hun scherpte en inzicht in hun relaties, waardoor het heel moeilijk wordt om ze voor de gek te houden.

Lees ook:  Deze fout die alle paren maken, zorgt voortdurend voor ruzie

Een spiegel van de ziel

Het mooie van deze analyse is dat het niet uitmaakt welke kant de kat in je ogen opgaat, er is geen goed of fout antwoord. Iedereen neemt de wereld waar door het prisma van zijn eigen ervaringen en karakter. De kat op de trap-test is er maar één psychologisch hulpmiddel onder andere bedoeld om ons te helpen onze eigen waarnemingen beter te begrijpen en in perspectief te plaatsen.

Of het nu een kat is die een trap oploopt of afdaalt, deze eenvoudige test biedt een fascinerend inzicht in de vaak onontgonnen diepten van onze psyche. Hij herinnert ons eraan dat perceptie een heel persoonlijk fenomeen is, gevormd door een veelheid aan factoren, zowel bewuste als onbewuste.

Lees ook:  Deze fout die alle paren maken, zorgt voortdurend voor ruzie
Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Psychologie » Persoonlijkheidstest: gaat de kat de trap op of af? Zoek uit wat je antwoord over jou zegt