Minder dan 3% van de deelnemers vond het juiste resultaat. En toch is deze wiskundige uitdaging zo eenvoudig!

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert

Puzzels en intellectuele uitdagingen zijn erg populair op internet en sociale netwerken. Denkspellen zijn een geweldige manier om je hersenen te stimuleren en je wiskundevaardigheden op de proef te stellen. Vandaag brengen we je een wiskunde-uitdaging die je IQ op de proef zal stellen: vind de oplossing van deze vergelijking in minder dan 25 seconden! Ga jij de uitdaging aan?

In deze test is het doel eenvoudig: het resultaat van de laatste vergelijking berekenen. Om te slagen, moet je de waarden van de verschillende elementen vinden: een appel, een notitieblok en een potlood.

Denk je dat je goed bent in wiskunde? Bewijs het dan! Ga jij de uitdaging aan? Laten we dan beginnen!

IQ test: bereken het resultaat van de vergelijking in minder dan 25 seconden

IQ-tests zijn een geweldige manier om je wiskundige en logische vaardigheden te testen, door je vermogen om vergelijkingen op te lossen op de proef te stellen. puzzels. Het doel van deze uitdaging is om het resultaat van een vergelijkingmet behulp van eenvoudige voorwerpen: een appel, een schrift en een potlood.

IQ test - de vergelijking oplossen appel boek potlood
IQ test

Hoewel de opdracht op het eerste gezicht moeilijk lijkt, moeten we onthouden dat dit geen raadsel is, maar eerder een oefening om onze intelligentie te beoordelen. De sleutel tot het slagen voor deze test is het vinden van de waarde van elk element en het berekenen van het eindresultaat.

Wanneer we dit soort oefeningen moeten doen, is het belangrijk dat we de tijd nemen om na te denken over mogelijke oplossingen en dat we elk element zorgvuldig onderzoeken.

Lees ook:  Deze fout die alle paren maken, zorgt voortdurend voor ruzie

Het gebruik van de wiskundige hulpmiddelen die we tot onze beschikking hebben kan behulpzaam zijn bij het vinden van het juiste resultaat, en het is het beste als we beginnen met een eenvoudig probleem voordat we overgaan naar een meer ingewikkelde vraag. Als de oplossing gevonden is, kunnen we verder gaan met de volgende fase van de IQ test.

De oplossing voor jouw wiskundige uitdaging is onthuld!

Het juiste antwoord is 7! Dankzij doorzettingsvermogen en teamwork vonden mensen de oplossing door elke regel te detailleren.

De eerste regel gaf aan dat elke appel 5 waard was, de tweede dat een pond 8 waard was en de derde dat elk potlood 10 waard was.

Uiteindelijk gaf de berekening op de laatste regel het juiste antwoord: appel (5) – boek (8) + potlood (10) = 7.

Lees ook:  Delicate dumping: wat is deze nieuwe giftige trend voor het beëindigen van een relatie?

Onze hartelijke dank aan iedereen die deze uitdaging aanging en tijd besteedde aan het zoeken naar een oplossing.

Aarzel niet om deze uitdaging te delen op sociale netwerken zodat anderen dezelfde uitdaging kunnen aangaan.

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Psychologie » Minder dan 3% van de deelnemers vond het juiste resultaat. En toch is deze wiskundige uitdaging zo eenvoudig!