Mijn Instagram-account is niet langer toegankelijk: hoe herstel ik deze?

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert

Of je nu een enkele gebruiker bent of een bedrijf dat je branding op sociale media beheert, het verliezen van de toegang tot je Instagram-account kan zeer zorgwekkend zijn. Gelukkig zijn er oplossingen om een ​​ontoegankelijk Instagram-account te herstellen. Hier vindt u een gedetailleerde handleiding over de stappen die u moet volgen om uw account te vinden en uw publicaties en interacties met uw abonnees voort te zetten.

Oplossing 1: wachtwoord opnieuw instellen

De eerste stap om uw account te herstellen, is proberen uw wachtwoord opnieuw in te stellen. Volg hiervoor de onderstaande instructies:

 1. Open de Instagram-app of ga naar de site via een webbrowser.
 2. Op de startpagina klikt u op ‘Wachtwoord vergeten’.
 3. Voer de verbindingsidentificatie (e-mailadres of telefoonnummer) in die aan uw account is gekoppeld en klik vervolgens op “Volgende”.
 4. Volg de instructies om een ​​nieuw veilig wachtwoord aan te maken.
Lees ook:  Schokkende onthulling: de geheimen van Ikea om je te manipuleren om bij elk bezoek meer geld uit te geven

Overweeg het gebruik van een e-mailadres en mobiel nummer dat u regelmatig controleert, zodat u geen belangrijke communicatie over uw account mist.

Mijn Instagram-account is niet langer toegankelijk - hoe krijg ik het terug?
Mijn Instagram-account is niet langer toegankelijk – hoe krijg ik het terug?

Zoek de login-ID die aan uw account is gekoppeld

Als je de login-ID die je tijdens de registratie hebt gebruikt, bent vergeten, kun je proberen deze te vinden door de e-mails te controleren die door Instagram zijn verzonden bij het aanmaken van het account. Ga naar de inbox van de verschillende e-mailadressen die je mogelijk hebt gebruikt en zoek op het trefwoord ‘Instagram’.

Oplossing 2: gebruik een gekoppeld Facebook-account

Als uw Instagram-account aan een Facebook-account is gekoppeld, kan dit het gemakkelijker maken om weer toegang te krijgen. Volg deze stappen om te proberen de toegang tot uw account via Facebook te herstellen:

 1. Open de Instagram-app of ga naar de site via een webbrowser.
 2. Klik op de startpagina op ‘Doorgaan met Facebook’.
 3. Voer de aanmeldingsgegevens van uw Facebook-account in en volg de instructies.

Als uw Instagram-account nog niet aan een Facebook-account is gekoppeld, is het verstandig om dit zo snel mogelijk te doen, zodat u beschikt over een extra herstelmogelijkheid mocht dat nodig zijn.

Oplossing 3: neem contact op met Instagram-ondersteuning

Als geen van de bovenstaande oplossingen werkt, kun je rechtstreeks contact opnemen met Instagram-ondersteuning door een klachtenformulier in te vullen:

 1. Bezoek het Instagram Helpcentrum via je webbrowser.
 2. Klik op ‘Account en instellingen’ en vervolgens op ‘Neem contact met ons op’.
 3. Vul het formulier in en geef zoveel mogelijk informatie op om te bewijzen dat u de eigenaar bent van het betreffende account.
Lees ook:  Dankzij de tip van deze geweldige grootmoeder kun je tanden krijgen die witter dan wit zijn!

Instagram-ondersteuning zal uw verzoek bestuderen en zo snel mogelijk contact met u opnemen om u te informeren over de te volgen stappen. Zorg ervoor dat je de regels van de Instagram-community volgt als je contact hebt met de klantenservice.

Mijn Instagram-account is niet langer toegankelijk: hoe herstel ik deze?

Bewijs dat jij de eigenaar bent van het Instagram-account

Om het herstelproces eenvoudiger te maken, moet u ervoor zorgen dat u voldoende bewijsmateriaal verstrekt om aan te tonen dat u de eigenaar van het betreffende account bent. In het bijzonder kunt u het volgende verstrekken:

 • Schermafbeeldingen van de applicatie of mailbox die aan het account is gekoppeld
 • Betalingsinformatie als je Instagram-services hebt gekocht (advertenties, enz.)
 • Informatie over gebruiksgeschiedenis en interacties met andere accounts (privéberichten, opmerkingen, enz.)

Oplossing 4: Ga via het Bedrijfsmanager-account

Als je een zakelijk account op Instagram beheert, kun je ook proberen weer toegang te krijgen via het Bedrijfsmanager-account dat wordt gebruikt om advertenties te beheren. Volg in dit geval de volgende stappen:

 1. Log in op uw Bedrijfsmanager-account.
 2. Ga naar Instellingen en klik op ‘Accounts’ en vervolgens op ‘Advertentieaccounts’.
 3. Selecteer het advertentieaccount dat aan je Instagram-account is gekoppeld.
 4. Klik op de link om toegang te krijgen tot het account en probeer de beschikbare herstelopties te gebruiken.
Lees ook:  7 vreselijk slechte gewoonten die je ervan weerhouden af ​​te vallen

Deze oplossing is gereserveerd voor professionele accounts die advertentiecampagnes op Instagram beheren. Het werkt niet voor persoonlijke accounts zonder koppelingen naar een Bedrijfsmanager-account.

Het verliezen van de toegang tot je Instagram-account kan een frustrerende ervaring zijn, maar er zijn verschillende oplossingen om deze toegang weer terug te krijgen en optimaal te blijven profiteren van de functies van het sociale netwerk. Als je problemen ondervindt, aarzel dan niet om contact op te nemen met Instagram-ondersteuning voor persoonlijke hulp. Het belangrijkste is dat u alle noodzakelijke stappen onderneemt om uw persoonlijke gegevens te beschermen en de toegang tot uw account te beveiligen: gebruik sterke wachtwoorden, koppel uw account aan andere platforms (zoals Facebook) en controleer regelmatig de beveiligingsinstellingen die aan uw account zijn gekoppeld.

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » Mijn Instagram-account is niet langer toegankelijk: hoe herstel ik deze?