Kent u deze 5 planten die huisspinnen effectief afstoten?

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert
5 plantes qui repoussent efficacement les araignées

Moe van spinnen die je huis binnendringen? Geen paniek ! In dit artikel stellen we je voor 5 natuurlijke planten die het vermogen hebben om deze ongewenste zaken af ​​te weren. Je zult kunnen genieten van een interieur zonder deze vervelende en soms angstaanjagende beestjes.

1. Lavendel

Daar lavendel wordt zeer gewaardeerd om zijn aangename geur en ontspannende eigenschappen. Maar wist je dat het ook een van de insectenwerende planten tegen spinnen is? De geur van deze plant is inderdaad bijzonder storend voor deze insecten, die dan liever op afstand blijven. Om van de voordelen te profiteren, plant u een paar meter lavendel bij de ingangen van uw huis of plaatst u een paar boeketten binnen. Bovendien is lavendel ook effectief in het afstoten van muggen, waardoor het een geweldige plant is voor je tuin.

Lees ook:  Binnenkort kun je chatten op WhatsApp zonder zelfs maar de applicatie te installeren, wij leggen uit hoe
5 planten die spinnen effectief afstoten
5 planten die spinnen effectief afstoten

2. Melaleuca alternifolia

Ook gekend alsthee boom, melaleuca alternifolia is een andere spinafstotende plant. Deze soort komt oorspronkelijk uit Australië en heeft bladeren waarvan de etherische olie wordt gebruikt vanwege de vele geneeskrachtige eigenschappen, waaronder antiseptische en ontstekingsremmende eigenschappen. Om spinnen af ​​te weren, doe je een paar druppels van deze essentiële olie op een wattenbolletje en plaats je dit op plekken waar je spinnen hebt gezien. Vergeet niet om de applicatie regelmatig te vernieuwen om de effectiviteit ervan te behouden.

3. Pepermunt

Daar peper munt is een plant met meerdere voordelen, zowel voor de gezondheid als voor de tuin. Het heeft inderdaad krampstillende, pijnstillende of zelfs spijsverteringseigenschappen, maar het is ook een uitstekend natuurlijk afweermiddel tegen veel insecten, waaronder spinnen. De laatsten hebben last van de sterke en doordringende geur. U kunt pepermunt dus bij de ingangen van uw huis planten of de etherische olie gebruiken als afweermiddel binnenshuis. Pas echter op dat u het niet overdrijft, want de munt kan invasief worden als deze niet wordt gecontroleerd.

Lees ook:  WhatsApp wordt getransformeerd met de nieuwe Channels-functie: hoe werkt het?

4. Paardenkastanje

DE Indisch bruin, ook wel waterkastanje genoemd, is een vrucht met afstotende eigenschappen voor spinnen. Inderdaad, de aanwezigheid van saponine, een giftige glucoside die aanwezig is in paardenkastanje, lokt een afweerreactie uit bij deze dieren die vervolgens proberen te vluchten. Om te profiteren van de voordelen, plaats je gewoon een paar paardenkastanjes in kamers waar je spinnen hebt gezien, of in de buurt van ramen en deuren. Deze methode is niet alleen effectief, maar ook economisch en milieuvriendelijk.

5. Citroen

Er is weinig bekend, maar de citroen is ook een bondgenoot bij uitstek om spinnen bij u thuis weg te houden. Deze laatsten hebben last van de kenmerkende geur van citrusvruchten en vermijden deze daarom te benaderen. Om van de voordelen te profiteren, wrijft u eenvoudig uw deur- en raamkozijnen regelmatig in met een halve citroen, of gebruikt u de etherische olie ervan als afweermiddel om op webben en spindoorgangen te spuiten. Als bonus brengt deze truc ook een vleugje frisheid en netheid in je interieur!

Lees ook:  3 praktische en natuurlijke tips om jeuk effectief te verzachten

Enkele aanvullende tips

  • Vergeet niet om naast het gebruik van deze afstotende planten je huis regelmatig schoon te maken en spinnenwebben te verwijderen om hun verspreiding te beperken.
  • Als ondanks al deze voorzorgsmaatregelen spinnen u blijven binnendringen, aarzel dan niet om een ​​professional in te schakelen om ze permanent uit te roeien.
  • Om je tuin tegen spinnen te beschermen, kun je ook overwegen om andere insectenwerende planten te kweken, zoals basilicum, tomaat of zelfs alsem.

Door deze verschillende planten te adopteren en deze paar tips te volgen, zou je spinnen op een natuurlijke en effectieve manier uit je huis moeten kunnen houden. Aarzel dus niet langer, vertrouw op de natuur om uw interieur te beschermen tegen ongewenste zaken!

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » Kent u deze 5 planten die huisspinnen effectief afstoten?