Je persoonlijkheid ontdekken: hoe bepaalt je perceptie je succes? Doe de test

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert

Onze perceptie van de wereld om ons heen beïnvloedt onvermijdelijk de manier waarop we persoonlijke en professionele projecten benaderen. Een eenvoudige persoonlijkheidstest op basis van de eerste vorm die men in een afbeelding identificeert kan veel zeggen over hoe we onze projecten managen en daarin slagen.

Perceptie is een spiegel, geen venster op de wereld. – George Kelly

De leider in het hart van de gitaar

Heb je een gitaar gezien? De mensen om je heen zien je als een natuurlijke leider. Uw gebrek aan zelfvertrouwen kan uw vermogen om te leiden echter belemmeren. Het is belangrijk om je potentieel te herkennen en te benutten. Uw collega’s waarderen uw suggesties bijvoorbeeld omdat ze uw vermogen erkennen om met innovatieve ideeën te komen en problemen op te lossen.

Lees ook:  De stofzuiger: de favoriete techniek van narcistische perverselingen in giftige relaties

Het verbeteren van uw zelfvertrouwen en zelfvertrouwen is de sleutel tot het overwinnen van professionele obstakels. Vertrouw op je intuïtie, wees je bewust van je talent en probeer je leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen.

Hoe uw perceptie uw succes bepaalt
Hoe uw perceptie uw succes bepaalt

De rust in het spiegelei

Heb je een gebakken ei opgemerkt? Om uw projecten te realiseren, zou het goed zijn om te ontspannen. De spanning en stress van faalangst kunnen je onnodig onder druk zetten. Onthoud dat geduld en ontspanning de sleutels tot succes zijn.

Het gaat natuurlijk niet om opgeven, maar om pauzes nemen en focussen op je fysieke en psychologische welzijn. Een uitgeputte geest vindt het moeilijk om zichzelf opnieuw op te starten. Neem dus de tijd om te ademen en uw geest af te leiden van bronnen van stress.

Lees ook:  6 gedragingen van je partner die bewijzen dat je een giftige relatie hebt

Opbouwende kritiek en de duivin

Is de kip je opgevallen? Om je doelen te bereiken, is het essentieel om rekening te houden met opbouwende kritiek. Als je de neiging hebt om de mening van anderen te negeren of kritiek de rug toe te keren, is het misschien tijd om je perspectief te veranderen.

Nee, niet iedereen probeert je negatief te bekritiseren. Neem afstand van beoordelingen, zelfs negatieve, er valt vaak iets uit te leren. Neem niet meteen aan dat iedereen een hekel aan je heeft., maar vraag jezelf af of de kritiek gegrond is. Voel je vrij om de nodige aanpassingen te maken om je werk te verbeteren.

Het optimisme van de vork

Heb je een vork gezien? Je benadert het leven met optimisme, je ervan bewust dat je de middelen hebt om obstakels te overwinnen. Dit optimisme is lovenswaardig, maar pas op dat anderen er geen misbruik van maken.

Lees ook:  De stofzuiger: de favoriete techniek van narcistische perverselingen in giftige relaties

Hoewel innerlijke rust en liefde voor anderen voor jou voorop staan, deelt niet iedereen noodzakelijkerwijs deze waarden. Observeer je omgeving en onderscheid oprechte mensen van huichelaars. Deze scheiding kan je pad naar het verwezenlijken van je dromen helpen vergemakkelijken.

Het belang van perceptie

Uw perceptie kan het succes van uw persoonlijke en professionele projecten enorm beïnvloeden. Welke vorm je ook identificeert, het is essentieel om de relevante lessen te leren en toe te passen in je leven. Immers, zoals de schrijfster Anais Nin zei: “We zien de dingen niet zoals ze zijn, we zien ze zoals we zijn”.

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Psychologie » Je persoonlijkheid ontdekken: hoe bepaalt je perceptie je succes? Doe de test