Ja, je bent zwak! Maar in welke mate? Ontdek het door een van de 3 Egyptische symbolen te kiezen

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert

Als onderdeel van een persoonlijke zoektocht naar zelfinzicht, een visueel ontwerp kan erg nuttig zijn. Deze methode bestaat uit het zorgvuldig observeren van een afbeelding waarop symbolen zijn weergegeven. Daarna moet je kies een symbool dat u aanspreekt en raadpleeg de uitleg om erachter te komen wat het onthult over uw persoonlijkheid.

De keuze van het eerste symbool

Als dit het eerste symbool is dat je hebt gekozen, is je grootste probleem ongetwijfeld je gevoel van onveiligheid. Deze onzekerheid vertaalt zich vaak in voortdurende zorgen. Geconfronteerd met elke situatie, gaat je geest automatisch naar het slechtst mogelijke scenario, waardoor een angst ontstaat die soms verlammend kan werken.

Lees ook:  Deze fout die alle paren maken, zorgt voortdurend voor ruzie

Ondanks deze angst die je aarzelt om onmiddellijk actie te ondernemen, slaag je er altijd in om de moed te vinden om te handelen zoals je zou moeten doen. Naast je aanvankelijke angsten, nemen je cognitieve vaardigheden het uiteindelijk over en stellen ze je in staat om oplossingen te vinden voor de problemen die je tegenkomt.

Hoe verontrustend het ook is, deze angst zou je niet moeten definiëren, want diep van binnen zit een logisch en bedachtzaam persoon. Leren omgaan met je angsten door middel van rationalisatie zou een goed startpunt zijn om de problemen die op je pad komen snel op te lossen.

Persoonlijkheidstest op uw zwakke punten
Persoonlijkheidstest op uw zwakke punten

Uw relatie met het tweede symbool

Als het het tweede symbool is dat je aandacht trok, dan is je grootste obstakel waarschijnlijk je extreme perfectionisme. Je bent er vast van overtuigd dat alles volgens je eigen regels moet gebeuren en dat elk resultaat onberispelijk moet zijn, anders is het een complete mislukking.

Lees ook:  Delicate dumping: wat is deze nieuwe giftige trend voor het beëindigen van een relatie?

Deze gemoedstoestand is niet altijd positief voor jou, omdat het kan leiden tot relatieproblemen vanwege de druk die je uitoefent op anderen in je constante zoektocht naar perfectie.

Dit is echter geen excuus om te vervallen in nalatigheid of onverantwoordelijkheid! Het is eerder een kwestie van leren de juiste balans te vinden tussen behoefte en flexibiliteit.

Paradoxaal genoeg is dit perfectionisme ook een onmiskenbaar teken van nauwgezetheid en aandacht voor detail, eigenschappen die tegenwoordig zeldzaam en kostbaar zijn.

Analyse van het derde symbool

Door het derde symbool te kiezen, wordt duidelijk dat je angsten soms je dagelijkse leven kunnen overnemen, zowel persoonlijk als professioneel. Dit kan het gevolg zijn van een trauma uit het verleden, maar het is essentieel om te leren omgaan met deze constante angst, die zowel fysiek als emotioneel snel uitputtend kan blijken te zijn.

Lees ook:  Delicate dumping: wat is deze nieuwe giftige trend voor het beëindigen van een relatie?

Probeer hiervoor eenvoudige maar effectieve ontspanningsmethoden, zoals genieten van een warme kop thee of zelfgemaakte warme chocolademelk. Niets is heilzamer dan je geest tijdens deze speciale momenten te voeden met positieve gedachten.

Deze momenten moeten volledig worden gewijd aan de voorbereiding ervan, waarbij opdringerige of negatieve gedachten worden vermeden. Dit soort regelmatige lichaamsbeweging zal zeker helpen om uw niveau van angst geleidelijk te verminderen.

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Psychologie » Ja, je bent zwak! Maar in welke mate? Ontdek het door een van de 3 Egyptische symbolen te kiezen