We hebben een nieuw spel voor je gemaakt waarmee je je redeneer- en rekenvaardigheden kunt verbeteren. Het doel van het spel is om naar elk dominosteentje in de afbeelding te kijken en het ontbrekende te vinden. IQ-tests met dominostenen worden veel gebruikt en meten doorgaans uw vermogen om patronen te herkennen, vormen te analyseren en logische verbanden te leggen.
IQ-test: kun jij vinden welke domino de serie voltooit in minder dan 15 seconden?
In deze specifieke IQ-test moet je naar de onderstaande afbeelding kijken en bepalen welk dominosteentje de serie compleet maakt. Je zult in staat zijn om je logica en creativiteit te gebruiken om een oplossing te vinden. Er zijn geen valkuilen, maar je moet mentaal scherp zijn om de oplossing te vinden.
Domino’s: een denkspel dat vaak wordt gebruikt om je intellectuele vaardigheden te trainen
Het dominospel is vermoedelijk ontstaan in China en werd in de 18e eeuw gepopulariseerd door de Italianen. Het spel bestaat uit een set van 28 dominostenen waarop verschillende getallen zijn gedrukt. Spelers plaatsen om de beurt hun stukken op tafel volgens bepaalde regels.
Terwijl de stukken worden geplaatst, kunnen spelers strategie gebruiken om reeksen getallen te maken in een poging het spel te winnen. Het doel is om als eerste speler al zijn stukken op tafel te leggen en punten te scoren voor elke gemaakte rij dominostenen.
Domino’s zijn een geweldige manier om tijd door te brengen met vrienden of familie, maar ook een leuke manier om je probleemoplossende vaardigheden aan te scherpen.
De oplossing voor de digitale IQ-test met dominostenen
De domino die de reeks van deze wiskundige test en het stuk “4-2” voltooit. Inderdaad, als je snel het logische rekenschema van deze puzzel hebt gezien, zal het je zijn opgevallen dat de 3e regel het resultaat is van het verschil tussen regel 1 en regel 2. Hier is het detail van de berekeningen:
- Kolom nr. 1: 4-1=3 en 3-2=2
- Kolom nr. 3: 3-2=1 en 5-4=1
Het resultaat dat we zoeken voor de kolom met dominostenen nr. 2 is dus: 6-2=4 en 2-0=2.
Het was niet nodig om je geest ingewikkeld te maken door moeilijke berekeningen uit te voeren, alleen als je de berekeningslogica begrijpt, kun je de oplossing in minder dan 15 seconden vinden.