IQ-test: denk jij dat je zo’n logische uitdaging aankunt?

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert
test de qi - quel domino complète la série

We hebben een nieuw spel voor je gemaakt waarmee je je redeneer- en rekenvaardigheden kunt verbeteren. Het doel van het spel is om naar elk dominosteentje in de afbeelding te kijken en het ontbrekende te vinden. IQ-tests met dominostenen worden veel gebruikt en meten doorgaans uw vermogen om patronen te herkennen, vormen te analyseren en logische verbanden te leggen.

IQ-test: kun jij vinden welke domino de serie voltooit in minder dan 15 seconden?

In deze specifieke IQ-test moet je naar de onderstaande afbeelding kijken en bepalen welk dominosteentje de serie compleet maakt. Je zult in staat zijn om je logica en creativiteit te gebruiken om een ​​oplossing te vinden. Er zijn geen valkuilen, maar je moet mentaal scherp zijn om de oplossing te vinden.

Lees ook:  Delicate dumping: wat is deze nieuwe giftige trend voor het beëindigen van een relatie?
iq-test - welke domino de reeks voltooit - het wiskunderaadsel
De logische uitdaging

Domino’s: een denkspel dat vaak wordt gebruikt om je intellectuele vaardigheden te trainen

Het dominospel is vermoedelijk ontstaan ​​in China en werd in de 18e eeuw gepopulariseerd door de Italianen. Het spel bestaat uit een set van 28 dominostenen waarop verschillende getallen zijn gedrukt. Spelers plaatsen om de beurt hun stukken op tafel volgens bepaalde regels.

Terwijl de stukken worden geplaatst, kunnen spelers strategie gebruiken om reeksen getallen te maken in een poging het spel te winnen. Het doel is om als eerste speler al zijn stukken op tafel te leggen en punten te scoren voor elke gemaakte rij dominostenen.

Domino’s zijn een geweldige manier om tijd door te brengen met vrienden of familie, maar ook een leuke manier om je probleemoplossende vaardigheden aan te scherpen.

Lees ook:  Deze fout die alle paren maken, zorgt voortdurend voor ruzie

De oplossing voor de digitale IQ-test met dominostenen

De domino die de reeks van deze wiskundige test en het stuk “4-2” voltooit. Inderdaad, als je snel het logische rekenschema van deze puzzel hebt gezien, zal het je zijn opgevallen dat de 3e regel het resultaat is van het verschil tussen regel 1 en regel 2. Hier is het detail van de berekeningen:

  • Kolom nr. 1: 4-1=3 en 3-2=2
  • Kolom nr. 3: 3-2=1 en 5-4=1

Het resultaat dat we zoeken voor de kolom met dominostenen nr. 2 is dus: 6-2=4 en 2-0=2.

iq test - welke domino de serie compleet maakt - walkthrough
Oplossing

Het was niet nodig om je geest ingewikkeld te maken door moeilijke berekeningen uit te voeren, alleen als je de berekeningslogica begrijpt, kun je de oplossing in minder dan 15 seconden vinden.

Lees ook:  Delicate dumping: wat is deze nieuwe giftige trend voor het beëindigen van een relatie?

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Psychologie » IQ-test: denk jij dat je zo’n logische uitdaging aankunt?