Hoe maak je een stoffen bank effectief schoon met zuiveringszout? Een ecologische en economische truc

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert
utiliser du bicarbonate de soude pour nettoyer un canapé en tissu

De bank is vaak het middelpunt van onze woonkamer, waar we graag tijd doorbrengen met familie of vrienden. Het is daarom noodzakelijk om het schoon en goed onderhouden te houden, zodat het zijn oorspronkelijke uiterlijk behoudt. In dit artikel zullen we zien hoe je een stoffen bank effectief schoonmaakt met behulp van zuiveringszout.

Waarom zuiveringszout gebruiken?

Zuiveringszout, ook wel bekend als natriumbicarbonaatis een natuurlijke chemische verbinding die verschillende voordelen heeft bij het schoonmaken van je bank:

zuiveringszout gebruiken om een ​​stoffen bank schoon te maken
zuiveringszout gebruiken om een ​​stoffen bank schoon te maken
 • Economisch : Zuiveringszout is een goedkope en gemakkelijk verkrijgbare oplossing in de meeste winkels.
 • Ecologisch : In tegenstelling tot industriële chemicaliën is zuiveringszout niet giftig, biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk.
 • Multifunctioneel : Zuiveringszout kan worden gebruikt om verschillende oppervlakken en materialen schoon te maken, inclusief textiel zoals dat op uw bank.
 • Deodorant : Naast het verwijderen van vlekken, neutraliseert zuiveringszout ook nare geurtjes.
Lees ook:  Het geheime en natuurlijke mondwaterrecept voor een frisse adem de hele dag

Materialen die nodig zijn om een ​​stoffen bank schoon te maken met zuiveringszout

Voordat u begint met schoonmaken, moet u ervoor zorgen dat u over de volgende items beschikt:

 1. Zuiveringszout (in poedervorm)
 2. Water
 3. Een verdamper of sproeier
 4. Een zachte borstel
 5. Een schone, droge doek
 6. Vacuüm

Stappen om een ​​stoffen bank schoon te maken met zuiveringszout

1. Voorbereiding van de bank

Verwijder eerst de kussens, stoelen en eventuele andere accessoires die op uw bank aanwezig zijn. Stofzuig vervolgens alle delen van de bank om stof, kruimels en ander vuil te verwijderen.

Hoe maak je een stoffen bank schoon met zuiveringszout
Hoe maak je een stoffen bank schoon met zuiveringszout?

2. Bereiding van de reinigingsoplossing

Meng een deel zuiveringszout met twee delen warm water in een spuitfles. Schud het mengsel goed om de baking soda in het water op te lossen. Je kunt ook een paar druppels etherische oliën toevoegen om de bank licht te laten ruiken.

Lees ook:  WhatsApp wordt getransformeerd met de nieuwe Channels-functie: hoe werkt het?

3. Aanbrengen van de reinigingsoplossing

Sproei de reinigingsoplossing over het hele oppervlak van de bank en let vooral op de plekken met vlekken. Laat de oplossing ongeveer 10 tot 15 minuten intrekken, zodat de baking soda in de vezels van de stof kan trekken en de vlekken kan verwijderen.

4. Borstelen en vegen

Schrob de behandelde gebieden voorzichtig met een zachte borstel om vlekken los te maken. Pas op dat u niet te hard drukt om beschadiging van de stof te voorkomen. Gebruik vervolgens een schone, droge doek om overtollig vocht te verwijderen en het reinigingsresultaat zichtbaar te maken.

Aanvullende tips voor het schoonmaken van een stoffen bank met zuiveringszout

 • Doe altijd eerst een test : Alvorens de reinigingsoplossing op de hele bank aan te brengen, is het raadzaam om de werking op een klein onopvallend gebied te testen om te controleren of het geen verkleuring of andere schade veroorzaakt.
 • wees geduldig : Voor meer hardnekkige vlekken kan het nodig zijn om de behandeling meerdere keren te herhalen voordat een bevredigend resultaat wordt verkregen. Laat de bank tussen elke toepassing volledig drogen.
 • Regulier onderhoud : Zelfs als je bank geen zichtbare vlekken heeft, zal het regelmatig stofzuigen en het regelmatig aanbrengen van de baking soda-reinigingsoplossing vieze geurtjes voorkomen en ervoor zorgen dat de bank er als nieuw uitziet.
Lees ook:  Binnenkort kun je chatten op WhatsApp zonder zelfs maar de applicatie te installeren, wij leggen uit hoe

Door deze stappen en tips te volgen, maak je je stoffen bank eenvoudig en effectief schoon met zuiveringszout, zonder toevlucht te nemen tot chemicaliën die schadelijk zijn voor het milieu of je gezondheid. Geniet nu van een schone en uitnodigende bank in je woonkamer!

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » Hoe maak je een stoffen bank effectief schoon met zuiveringszout? Een ecologische en economische truc