Hoe lang moet je lopen om 1 kg af te vallen?

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert
Combien de temps faut-il marcher pour perdre 1Kg

In een wereld waar obesitas en overgewicht volksgezondheidsproblemen zijn, is regelmatige lichaamsbeweging essentieel om een ​​gezond gewicht te behouden. Van de vele beschikbare opties is wandelen een eenvoudige en toegankelijke activiteit die u kan helpen gewicht te verliezen. Maar hoe lang duurt het dan om te lopen om 1 kg af te vallen? We gaan verschillende factoren bestuderen die deze duur kunnen beïnvloeden.

De voordelen van wandelen om af te vallen

Lopen is een zachte oefening die verschillende voordelen heeft voor de gezondheid en gewichtsverlies:

Hoe lang moet je lopen om 1 kg af te vallen
Hoe lang moet je lopen om 1 kg af te vallen?
  • Het verbrandt calorieën : Elke stap die u zet, verbruikt energie, waardoor uw dagelijkse calorieverbranding toeneemt.
  • Het verbetert het cardiovasculaire uithoudingsvermogen : regelmatig geoefend, wandelen versterkt het hart en de longen, verlaagt de bloeddruk en vermindert het risico op hartaandoeningen.
  • Het versterkt de beenspierenrug en buikspieren, wat een betere houding bevordert en gewrichts- en spierpijn voorkomt.
  • Het stimuleert de stofwisselingwaardoor het vet dat in het lichaam is opgeslagen efficiënter wordt verbrand.
  • Het vermindert stress en verbetert de slaapkwaliteittwee belangrijke factoren voor gezond en duurzaam gewichtsverlies.
Lees ook:  Het geheime en natuurlijke mondwaterrecept voor een frisse adem de hele dag

Hoe lang lopen om 1 kg af te vallen?

Calorieën verbrand tijdens het lopen

Om in te schatten hoe lang wandelen duurt om 1 kg af te vallen, moet je eerst begrijpen hoe afvallen werkt. Afvallen vereist het creëren van een calorietekort, dat wil zeggen, verbruik meer calorieën dan u verbruikt. Een kilo lichaamsvet staat gelijk aan ongeveer 7.700 calorieën. Dus om 1 kg af te vallen, moet je nog eens 7700 calorieën verbranden.

Afvallen door te wandelen
Afvallen door te wandelen

De hoeveelheid calorieën die u tijdens het lopen verbrandt, is afhankelijk van uw gewicht, afgelegde afstand en uw snelheid. Gemiddeld verbrandt een persoon van 70 kg tussen de 240 en 320 calorieën per uur wandelen met een matige snelheid (4 tot 6 km/u). In dit tempo zou het dus nodig zijn om tussen de 24 en 32 uur te lopen om de 7700 calorieën te verbranden die nodig zijn om een ​​kilo af te vallen.

Lees ook:  3 praktische en natuurlijke tips om jeuk effectief te verzachten

Het belang van voeding

Wandelen is echter niet voldoende om af te vallen: ook voeding speelt een cruciale rol bij het afvallen. Om bevredigende resultaten te behalen, is het essentieel om een ​​uitgebalanceerd dieet te volgen dat is aangepast aan uw energiebehoeften. Als u te veel calorieën binnenkrijgt in vergelijking met wat u verbruikt, zelfs als u regelmatig wandelt, zult u niet afvallen.

Dus om uw gewichtsverlies door wandelen te optimaliseren, is het belangrijk om ook op uw calorie-inname te letten en u te concentreren op voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen, zoals fruit, groenten, magere eiwitten en volle granen.

wandelen om af te vallen
wandelen om af te vallen

Regelmaat en intensiteit van lopen

Tot slot, om 1 kg af te vallen door te lopen, moet je regelmatig en volhardend zijn. Het ideaal is om deze activiteit minstens 30 minuten per dag, 5 dagen per week te oefenen. U kunt de duur van uw sessies geleidelijk verlengen om uw resultaten te maximaliseren.

Ook de keuze van de loopintensiteit heeft invloed op het gewichtsverlies. Stevig wandelen (6 tot 8 km/u) verbrandt meer calorieën dan matig wandelen en belast het cardiovasculaire systeem meer. Bovendien helpt het om de beenspieren te versterken en het silhouet vorm te geven. Voel je vrij om je tempo te variëren en stevige wandelreeksen op te nemen in je trainingen.

Lees ook:  Binnenkort kun je chatten op WhatsApp zonder zelfs maar de applicatie te installeren, wij leggen uit hoe

Overweeg individuele factoren

Het is belangrijk om te onthouden dat elke persoon uniek is en dat verschillende individuele factoren van invloed kunnen zijn op gewichtsverlies, zoals leeftijd, geslacht, metabolisme of zelfs medische geschiedenis. Het is dus moeilijk om een ​​exact cijfer te geven voor de tijd die nodig is om te wandelen om 1 kg af te vallen.

Door echter regelmatig wandelen te combineren met een uitgebalanceerd dieet en rekening te houden met uw specifieke behoeften, maakt u de kansen in uw voordeel om uw doelstellingen voor gewichtsverlies te bereiken. Weet ook dat het van essentieel belang is om een ​​gezondheidsdeskundige te raadplegen voordat u aan een trainingsprogramma begint of uw dieet drastisch verandert.

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » Hoe lang moet je lopen om 1 kg af te vallen?