Hoe etherische oliën gebruiken voor een zeer effectieve reiniging van de vloer?

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert
Comment utiliser les huiles essentielles pour un nettoyage efficace du sol

In dit artikel nodigen we u uit om te ontdekken hoe u kunt profiteren van de voordelen en effectiviteit van etherische oliën om uw vloeren gemakkelijk schoon te maken. Of u nu parket, tegels of tapijt heeft, deze oma’s tips zullen je leven makkelijker maken met respect voor het milieu.

Essentiële oliën, bondgenoten van ecologische reiniging

De laatste jaren is er een ware rage ontstaan ​​voor natuurlijke producten op het gebied van huishoudelijk onderhoud. Etherische oliën hebben zich zo gevestigd als een gezond en ecologisch alternatief voor chemische wasmiddelen die vaak agressief zijn voor het milieu en onze gezondheid. Naast het feit 100% natuurlijkze hebben antibacteriële, schimmelwerende en geurverdrijvende eigenschappen waardoor ze ideale bondgenoten zijn voor het reinigen van vloeren.

Lees ook:  WhatsApp wordt getransformeerd met de nieuwe Channels-functie: hoe werkt het?
Hoe essentiële oliën te gebruiken voor een effectieve vloerreiniging
Hoe essentiële oliën te gebruiken voor een effectieve vloerreiniging?

Welke essentiële oliën kies je om je vloeren schoon te maken?

Van de vele etherische oliën die op de markt verkrijgbaar zijn, vallen sommige op door hun doeltreffendheid bij het onderhoud van het huishouden:

  • De citroen : dankzij zijn antibacteriële en antiseptische eigenschappen is citroenextract bijzonder effectief bij het desinfecteren en ontvetten van vloeren.
  • Lavendel: naast de aangename geur heeft het antibacteriële en insectenwerende eigenschappen.
  • de pijnboom: ideaal voor het reinigen en ontgeuren van vloeren, het laat een frisse, houtachtige geur achter in huis.
  • Eucalyptus: dankzij de antischimmel- en geurverdrijvende eigenschappen is het een uitstekende keuze om schimmel te verwijderen en slechte geuren te neutraliseren.
Essentiële oliën gebruiken voor een effectieve vloerreiniging (2)
Hoe gebruik je essentiële oliën om je vloeren schoon te maken?

Hoe gebruik je essentiële oliën om je vloeren schoon te maken?

Om ten volle te profiteren van de effectiviteit van etherische oliën bij het reinigen van uw vloeren, volgen hier enkele eenvoudige tips om in de praktijk te brengen:

Maak je eigen reinigingsoplossing

Het enige wat je hoeft te doen is een paar druppels etherische olie mengen met warm water en vloeibare zwarte zeep. U kunt ook witte azijn toevoegen om de ontkalkende en desinfecterende werking te versterken. Reken voor een emmer van 5 liter ongeveer:

  • 10 tot 15 druppels etherische olie
  • 3 eetlepels vloeibare zwarte zeep
  • 1 glas witte azijn (optioneel)
Lees ook:  Het geheime en natuurlijke mondwaterrecept voor een frisse adem de hele dag

Nadat je al deze ingrediënten hebt gemengd, hoef je alleen nog maar je dweil te laten weken en je vloeren schoon te maken zoals gewoonlijk.

Verstuif etherische oliën in de lucht

Een andere manier om te profiteren van de voordelen van etherische oliën om uw vloeren te ontsmetten en te ontgeuren, is door een elektrische etherische olieverspreider te gebruiken. Druppel gewoon een paar druppels etherische olie in de tank en laat het ongeveer 30 minuten intrekken. Dit eenvoudige gebaar zal de aanwezige bacteriën in de lucht elimineren en een beschermende laag op uw vloeren leggen.

Essentiële oliën gebruiken voor een effectieve vloerreiniging (3)
Verstuif etherische oliën in de lucht

Aanvullende tips voor een optimale reiniging

Hier zijn enkele aanvullende tips om de reiniging van uw vloeren met essentiële oliën te optimaliseren:

  • De juiste dweil kiezen: kies voor een microvezeldweil die een hoger absorptievermogen heeft dan andere soorten stof. Bovendien laat het geen sporen achter en hoeft het niet te worden afgespoeld.
  • Maak regelmatig schoon: Om uw vloeren schoon te houden, moet u ze minstens één keer per week schoonmaken. Als u huisdieren heeft of als uw huis bijzonder wordt blootgesteld aan stof, aarzel dan niet om vaker te wassen.
  • Alternatieve essentiële oliën: om te voorkomen dat je genoeg krijgt van parfums, aarzel niet om de geneugten te variëren door verschillende etherische oliën af te wisselen. U kunt dus een echt welzijnsritueel creëren door een etherische olie te kiezen die is aangepast aan uw stemming van de dag.
Lees ook:  3 praktische en natuurlijke tips om jeuk effectief te verzachten

Kortom, het reinigen van vloeren met etherische oliën is een natuurlijke, ecologische en economische oplossing waarmee u uw interieur kunt opruimen en ontgeuren met respect voor het milieu. Dus waarom probeert u het vandaag niet eens?

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » Hoe etherische oliën gebruiken voor een zeer effectieve reiniging van de vloer?