Hoe draag je een lange herenjas met klasse? Een voormalig model antwoordt ons…

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert

In de wereld van de herenmode zijn bepaalde kledingstukken essentieel voor het creëren van een chique en verfijnde look. Onder hen zijn de lange jas voor heren is een tijdloos stuk dat comfort, stijl en bescherming biedt tegen slecht weer. In dit artikel presenteren we u de essentiële tips die u moet beheersen om deze kamer met klasse te verbeteren.

Kies de juiste jas volgens uw lichaamsvorm

Het kiezen van de ideale vacht begint met het analyseren van uw eigen morfologie. Hier zijn enkele tips om u te helpen degene te kiezen die het beste bij uw figuur past:

 • H-vormige morfologie: Als uw schouders en heupen op één lijn liggen, kies dan voor een jas die in de taille is getailleerd om het silhouet te accentueren.
 • V-vormige morfologie: Voor mannen met bredere schouders dan de heupen is een rechte, licht getailleerde jas perfect.
 • Morfologie in A: Mannen met heupen breder dan de schouders moeten een jas kiezen die aan de onderkant iets uitlopend is.
 • Morfologie in O: Als je een vrij rond figuur hebt, kies dan voor een rechte, gestructureerde jas die je look langer maakt.
Lees ook:  Dankzij de tip van deze geweldige grootmoeder kun je tanden krijgen die witter dan wit zijn!

Door deze aanbevelingen op te volgen, kunt u bepalen welk type lange jas uw lichaamsvorm zal flatteren.

Hoe draag je een lange herenjas met klasse?

De verschillende soorten lange jassen voor heren

Om een ​​elegante en verfijnde look aan te nemen, concentreer je je op de drie belangrijkste soorten lange jassen voor heren:

 • De trenchcoat: Deze tijdloze jas is ideaal voor het tussenseizoen. Lichtgewicht en elegant, het geeft een vleugje verfijning aan elke outfit.
 • De erwtenjas: De erwtenjas is dikker dan de trenchcoat en biedt een uitstekend compromis tussen stijl en comfort. Hiermee kunt u zelfs bij koud weer elegant blijven.
 • De jas met dubbele rij knopen: Met zijn dubbele rij knopen geeft de double-breasted jas je een chique en gedistingeerde uitstraling. De aansluitende snit accentueert het silhouet.

Afhankelijk van uw smaak en behoeften, kiest u de lange jas die uw stijl zal versterken.

Materialen om prioriteit aan te geven

Naast de vorm van de jas speelt het materiaal waaruit deze is gemaakt een cruciale rol in de algehele look. Dit zijn de belangrijkste materialen die een elegante afwerking garanderen:

 • Wol : Ideaal voor de winter: wol houdt je warm en tegelijkertijd ademend. Bovendien geeft het een nobele uitstraling aan de vacht.
 • Het katoen: Licht en comfortabel, katoen is perfect voor trenchcoats bedoeld voor het tussenseizoen.
 • Mengsels van natuurlijke vezels: Mengsels van wol, kasjmier of alpaca garanderen een onvergelijkbare zachtheid, warmte en stijl.
Lees ook:  Is dit ei nog goed? 5 waterdichte tips om te weten of je het kunt eten

Wees voorzichtig met goedkope imitaties waardoor je er slordig uit kunt zien.

Hoe combineer je een lange herenjas met elegantie?

Nadat je de juiste jas hebt gekozen, is het tijd om te leren hoe je deze harmonieus kunt combineren met de rest van je outfit. Hier zijn enkele tips om uw lange jas bij uw kleding te laten passen:

 • Focus op sobere tonen: Om een ​​extra vleugje elegantie aan je outfit toe te voegen, kies je voor klassieke tinten zoals zwart, grijs, marineblauw of beige.
 • Coördineer uw stukken: Zorg ervoor dat je jas goed aansluit bij de andere elementen van je outfit, vooral qua kleuren en materialen.
 • Speel met contrasten: Om de eentonigheid van een al te uniforme outfit te doorbreken, kies je voor accessoires of kleding in een contrasterende kleur (bijvoorbeeld: een rode trui onder een zwarte jas).
 • Keur kwaliteitsonderdelen goed: Het karakter van een lange jas voor heren is gebaseerd op de kwaliteit van de afwerking, maar ook op de kleding en accessoires waarmee deze wordt gedragen. Kies altijd voor goed gemaakte stukken.
Lees ook:  Geen toiletpapier meer? De 5 beste alternatieve oplossingen voor noodgevallen!

Beheersing van de kunst van accessoires

Vergeet ten slotte niet dat accessoires een belangrijke rol spelen in het succes van je look. Hier zijn enkele ideeën om uw stijl te perfectioneren:

 • De sjaal: Een sjaal van wol of kasjmier voegt een vleugje kleur en textuur toe aan uw ensemble. Kies een tint die contrasteert met die van je jas om je outfit een boost te geven.
 • Hoed: De hoed, een klassiek accessoire, geeft karakter aan uw gezicht en versterkt tegelijkertijd de chique kant van uw jas.
 • Handschoenen : Om ook bij koud weer stijlvol te blijven, kies je voor leren handschoenen. Ze passen perfect bij uw lange jas van wol of een mix van natuurlijke vezels.
 • De paraplu : Kies voor een eenvoudige paraplu met strakke lijnen om je outfit compleet te maken tijdens slecht weer. Het zal een essentieel en stijlvol accessoire zijn.

Kortom, het eleganter maken van een lange herenjas vereist het kiezen van de juiste snit, de juiste materialen en een perfecte beheersing van het combineren van kleding en accessoires. Op basis van deze tips zul je er zeker van zijn dat je dit belangrijke kledingstuk in de kijker zet en je persoonlijkheid laat gelden stijl terwijl het blijft klas !

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » Hoe draag je een lange herenjas met klasse? Een voormalig model antwoordt ons…