Gewichtsverlies: hier zijn de verboden vruchten die je absoluut moet verbieden!

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert

Ook al worden fruit over het algemeen beschouwd als bondgenoten voor onze gezondheid en voor gewichtsverlies, sommige ervan kunnen contraproductief blijken te zijn in dit proces van gewichtsverlies. Het is daarom essentieel om te weten welke je het beste kunt verbieden of beperken in je dieet als je probeert af te vallen.

Redenen waarom bepaalde soorten fruit vermeden moeten worden

Niet alle soorten fruit zijn gelijk als het gaat om het ondersteunen van onze inspanningen om af te vallen. Hier zijn enkele van de belangrijkste redenen waarom bepaalde soorten fruit met mate moeten worden geconsumeerd:

 1. Hoog suikergehalte: Fruit dat te veel natuurlijke suikers bevat, met name fructose, kan pieken in de bloedsuikerspiegel veroorzaken, waardoor een verhoogde vetopslag in het lichaam ontstaat.
 2. Hoge calorieën: Sommige soorten fruit bevatten meer calorieën dan andere, ook al leveren ze essentiële voedingsstoffen. Om uw doelstellingen voor gewichtsverlies te bereiken, zal het nodig zijn om deze energierijke vruchten te beperken.
 3. Lage verzadiging: Als fruit minder vullend is dan ander voedsel, kan het uw honger vergroten en ervoor zorgen dat u meer gaat eten, waardoor uw vooruitgang op de weegschaal wordt belemmerd.
Lees ook:  Is dit ei nog goed? 5 waterdichte tips om te weten of je het kunt eten
Gewichtsverlies: hier zijn de verboden vruchten die je absoluut moet verbieden!
Gewichtsverlies: hier zijn de verboden vruchten die je absoluut moet verbieden!

Verboden vruchten voor gewichtsverlies

Om u te helpen bij het afvallen, vindt u hier een lijst met vruchten die gecontra-indiceerd zijn bij het afvallen:

 1. Bananen: Bananen worden vanwege hun suiker- en caloriegehalte beschouwd als een energierijke vrucht en moeten met mate worden geconsumeerd als u wilt afvallen.
 2. Druiven : Ondanks hun vele gezondheidsvoordelen bevatten druiven veel suiker en calorieën, waardoor ze een slechte keuze zijn als je een dieet volgt.
 3. Gedroogd fruit: Gedroogde vruchten, zoals dadels, vijgen of abrikozen, bevatten veel calorieën en zijn zoet, waardoor de consumptie ervan in grote hoeveelheden niet wordt aanbevolen voor gewichtsverlies.
 4. Ananas : Ananas is zeker rijk aan vitamine C, maar bevat ook veel suiker. Het is daarom raadzaam om het spaarzaam te consumeren.
 5. Mango: Deze exotische vrucht heeft een hoog calorie- en suikergehalte. Daarom moet u voorkomen dat u deze te vaak eet, om uw afslankdoelen niet te belemmeren.
Lees ook:  Schokkende onthulling: de geheimen van Ikea om je te manipuleren om bij elk bezoek meer geld uit te geven

Caloriearm fruit en bondgenoten voor gewichtsverlies

Om succesvol af te vallen en tegelijkertijd fruit te blijven consumeren, is het belangrijk om de voorkeur te geven aan fruitsoorten die weinig calorieën bevatten en een langdurig gevoel van verzadiging geven. Hier zijn enkele voorbeelden :

 • Appels : Laag in calorieën en rijk aan vezels om de doorvoer te bevorderen en de honger te verminderen.
 • Aardbeien: Deze heerlijke en zoete vruchten bevatten weinig calorieën en helpen daarom bij het afvallen.
 • Pompelmoes : Grapefruit is zeer caloriearm en draagt ​​ook bij aan de controle van insuline in het lichaam, wat gewichtsverlies vergemakkelijkt.
 • Kiwi’s: Hun rijkdom aan vitamine C en vezels maakt ze een ideale vrucht om af te vallen terwijl ze genieten van een aangename smaak.
 • Abrikozen: Ze bieden veel voedingsstoffen en bevatten weinig calorieën, waardoor ze uw afslankdoel ondersteunen.

Groenten, een alternatief ter vervanging van verboden fruit

Om de vermindering van bepaald fruit in uw maaltijden te compenseren, kan het interessant zijn om over te stappen op groenten. Deze bevatten over het algemeen weinig calorieën, suiker en veel vezels.

 1. Broccoli: Dit voedsel is rijk aan vezels, calcium en vitamines en is een uitstekende bondgenoot voor gewichtsverlies.
 2. Komkommer : Het bestaat voornamelijk uit water, helpt je gehydrateerd te blijven en heeft een verzadigend effect, terwijl het weinig calorieën bevat.
 3. Groene bonen : Ze zijn rijk aan vezels en eiwitten, bevorderen het gevoel van verzadiging en dragen zo bij aan de vermindering van de calorie-inname.
 4. Courgette: Deze veelzijdige groente bevat bovendien weinig calorieën en kan afhankelijk van uw voorkeur rauw of gekookt worden gegeten.
 5. Paprika’s: Van alle kleuren zijn deze groenten een uitstekende bron van vitamine C en kunnen ze aan veel gerechten worden toegevoegd om je afslankdoel te ondersteunen.
Lees ook:  Geen toiletpapier meer? De 5 beste alternatieve oplossingen voor noodgevallen!

Als je bepaalde soorten fruit moet vermijden als je wilt afvallen, zijn er uiteindelijk gelukkig veel alternatieven onder caloriearme groenten en fruit. De sleutel tot succes bij het afvallen ligt in het verstandig kiezen van het voedsel dat u eet.

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » Gewichtsverlies: hier zijn de verboden vruchten die je absoluut moet verbieden!