Fitness en welzijn: 5 effectieve oefeningen om tijdens de vakantie zoveel mogelijk calorieën te verbranden in het zwembad

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert

Zoek je naar effectieve en leuke oefeningen om calorieën te verbranden en je lichaam te versterken? Zoek niet verder, want we hebben voor u een ultieme gids 5 oefeningen om in het water te doen. Profiteer van de voordelen van het zwembad om van uw trainingssessies aangename momenten te maken terwijl u aan uw uithoudingsvermogen, kracht en flexibiliteit werkt.

Aquajoggen: hardlopen zonder impact op de gewrichten

Aquajoggen is een geweldig alternatief voor traditioneel hardlopen, vooral als u uw gewrichten niet wilt belasten. Bij deze oefening ren je door het water met behulp van een drijfriem om het lichaam verticaal te houden.

Hoe aquajoggen te oefenen?

Begin met je drijfriem om te doen en het zwembad in te gaan. Ga op een onbetreden gebied staan ​​en begin loopbewegingen na te bootsen. Zorg ervoor dat je je rug recht houdt en gebruik je armen om vooruit te komen. Wissel af tussen snelle sprints en langzamere runs om de intensiteit van de oefening te variëren. Hoe sneller je beweegt, hoe meer calorieën je verbrandt!

Lees ook:  3 praktische en natuurlijke tips om jeuk effectief te verzachten
5 effectieve oefeningen om in het zwembad te doen om maximale calorieën te verbranden
5 effectieve oefeningen om in het zwembad te doen om maximale calorieën te verbranden

Aquabiking: onder water trappen voor een complete work-out

Met de waterfiets, ook wel aqua-biking genoemd, kun je een intensieve en volledige opleiding terwijl u geniet van de voordelen van water. De constante beweging van water zorgt voor een natuurlijke weerstand die de spieren versterkt en het cardiovasculaire systeem uitdaagt.

Hoe aquabiking oefenen?

Stap op een fiets die speciaal is ontworpen voor het zwembad en begin te trappen. U kunt de intensiteit van de oefening variëren door de weerstand van de fiets aan te passen aan uw behoeften. Aarzel niet om intensieve sprintintervallen gevolgd door herstelperioden te integreren om het energieverbruik te maximaliseren.

Aqua-palming: zwemmen met vinnen om je figuur vorm te geven

Vinnen zijn ideaal om het hele lichaam te trainen en de zwemtechniek te verbeteren. Door korte vinnen te gebruiken, kunt u uw zwemsnelheid verhogen en meer calorieën verbranden tijdens uw trainingssessies.

Lees ook:  2 geweldige grootmoeders tips om cellulitis te helpen smelten

Hoe aquapalming oefenen?

Kies korte en flexibele vinnen aangepast aan uw maat. Trek ze aan en ga het zwembad in. Zorg ervoor dat u een goede houding aanneemt en uw rug niet kromt tijdens het zwemmen. Wissel af tussen verschillende zwemstijlen (borstcrawl, schoolslag, rugcrawl) om alle spiergroepen aan te spreken en de intensiteit van uw training te variëren.

Aqua-stretch: stretchen in het water voor een beter herstel

Rekoefeningen uitgevoerd in het zwembad laten niet alleen toe aan flexibiliteit winnen, maar ook om de doorbloeding te bevorderen en de spieren te ontspannen na een intensieve training. Het drijfvermogen van het water vergemakkelijkt het uitvoeren van bewegingen en beperkt de kans op letsel.

Hoe aqua stretching oefenen?

Zoek een rustig plekje in het zwembad waar je je vast kunt houden aan een stang of aan de rand van het zwembad. Voer klassieke rekoefeningen uit (quadriceps, kuiten, rug, armen) terwijl u geniet van de lichtheid van het water. Je kunt ook rekwisieten zoals schuimnoedels gebruiken om je te helpen bepaalde posities te behouden.

Lees ook:  WhatsApp wordt getransformeerd met de nieuwe Channels-functie: hoe werkt het?

Aqua-zumba: dansen onder water voor de lol terwijl je calorieën verbrandt

Aqua-zumba is een aquatische versie van de beroemde fitnessdans die dansbewegingen en aerobics combineert. Door deze oefeningen in het water uit te voeren, profiteert u van een natuurlijke weerstand die uw spieren versterkt en het energieverbruik verhoogt.

Hoe beoefen je aquazumba?

Doe mee met een groepsles aqua-zumba of volg thuis een choreografie op muziek. Aarzel niet om grote bewegingen uit te voeren en het ritme te volgen om ten volle te profiteren van deze speelse en verkwistende oefening.

Kortom, het zwembad biedt een ideale speeltuin om gevarieerde en effectieve oefeningen te doen. Van aquajoggen tot aquazumba, deze activiteiten verbranden niet alleen calorieën, maar versterken ook de spieren, verbeteren de coördinatie en werken aan flexibiliteit. Wacht dus niet langer en dompel jezelf onder in de waterwereld om je fitnessdoelen te bereiken!

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » Fitness en welzijn: 5 effectieve oefeningen om tijdens de vakantie zoveel mogelijk calorieën te verbranden in het zwembad