Elimineer cellulitis: deze zeer basale sport is ideaal om de sinaasappelhuid in enkele weken te verwijderen

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert

Als het gaat om het bestrijden van cellulitis, die lelijke sinaasappelhuid die op de dijen, billen en soms zelfs de buik verschijnt, kan het moeilijk zijn om te weten welke sport hiervoor het meest geschikt is. Gelukkig hebben wij het antwoord: springtouw. Deze eenvoudige maar uiterst effectieve sport kan u helpen cellulitis te elimineren en een gladde en stevige huid terug te krijgen.

Waarom is touwtjespringen zo effectief tegen cellulitis?

Er zijn verschillende redenen waarom touwtjespringen bijzonder geschikt is om cellulitis te bestrijden:

 • Verzoek van doelspieren: door een springtouw te gebruiken, activeer je actief de spieren van de dijen en billen, waar cellulitis meestal aanwezig is. Dit maakt het mogelijk om deze gebieden te verstevigen en zo het uiterlijk van de sinaasappelschil te verminderen.
 • Verbeterde doorbloeding: touwtjespringen bevordert ook een betere doorbloeding van de benen en billen. Optimale bloedcirculatie helpt het ontstaan ​​van cellulitis te voorkomen en draagt ​​bij aan de eliminatie ervan.
 • Calorieën verbranden: Touwtjespringen is een intensieve cardio-oefening waarmee je in korte tijd veel calorieën verbrandt. Het helpt dus om af te vallen en dus cellulitis te verminderen die verband houdt met overtollig vet.
Lees ook:  Het geheime en natuurlijke mondwaterrecept voor een frisse adem de hele dag
de ideale sport om cellulitis te laten verdwijnen
de ideale sport om cellulitis te laten verdwijnen

Hoe integreer je springtouw in je sportroutine?

Touwtjespringen is een gemakkelijke oefening om in je sportroutine te integreren, of je nu een beginner of een expert bent. Hier zijn enkele tips om u te helpen:

Zoek een geschikt springtouw

Kies een springtouw dat past bij uw maat en uw behoeften. Verstelbare springtouwen zijn ideaal om de perfecte lengte te vinden, terwijl verzwaarde touwen een nog intensievere workout voor dijen en billen geven.

Stel een trainingsfrequentie in

Voor het beste resultaat wordt aanbevolen om minstens drie keer per week touwtje te springen. U kunt de duur en intensiteit van uw sessies geleidelijk verhogen, afhankelijk van uw conditie.

Variatie aan oefeningen

Aarzel niet om de oefeningen met je springtouw te variëren om verschillende spiergroepen aan te spreken en eentonigheid te voorkomen. Wissel bijvoorbeeld af tussen simpele sprongen, sprongen met de voeten tegen elkaar of zelfs kruissprongen om aan verschillende aspecten van je fysieke conditie te werken.

Lees ook:  Binnenkort kun je chatten op WhatsApp zonder zelfs maar de applicatie te installeren, wij leggen uit hoe

Voorbeeld van een anti-cellulitis programma met springtouw

Om je op weg te helpen, is hier een voorbeeld van een anti-cellulitis programma gebaseerd op touwtjespringen:

 1. Opwarmen : begin met 5 minuten lichte warming-up, zoals op zijn plaats marcheren of jumping jacks doen.
 2. Enkele sprongen: ga verder met 3 sets van 30 enkele sprongen, met 30 seconden rust tussen elke set.
 3. Springt met de voeten tegen elkaar: voer vervolgens 3 sets van 20 sprongen uit met beide voeten tegen elkaar, met 30 seconden rust tussen elke set.
 4. Kruissprongen: beëindig uw training met 3 sets van 10 crossover-sprongen, met 30 seconden rust tussen elke set.
 5. Herstel : eindig met 5 minuten actief herstel, zoals op zijn plaats marcheren of je spieren licht strekken.

Andere gezondheidsvoordelen van touwtjespringen

Naast het verwijderen van cellulitis heeft touwtjespringen verschillende gezondheidsvoordelen:

 • Versterking van het cardiovasculaire systeem: touwtjespringen verbetert je uithoudingsvermogen en cardiovasculaire capaciteit.
 • Spierversteviging: naast de dijen en billen, spant het springtouw ook de spieren van de rug, armen en buikband aan.
 • Behoud van botdichtheid: zoals elke impactoefening helpt touwtjespringen om een ​​goede botdichtheid te behouden en osteoporose te voorkomen.
 • Drukvermindering: tot slot kan regelmatige beoefening van touwtjespringen helpen om stress te verminderen en uw algemeen welzijn te verbeteren.
Lees ook:  3 praktische en natuurlijke tips om jeuk effectief te verzachten

Touwtjespringen is een effectieve manier om van cellulitis af te komen en te genieten van vele andere gezondheidsvoordelen. Integreer het vandaag nog in uw sportroutine en observeer de resultaten op uw sinaasappelhuid!

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » Elimineer cellulitis: deze zeer basale sport is ideaal om de sinaasappelhuid in enkele weken te verwijderen