Deze wiskundige en logische uitdaging is een van de moeilijkste: denk je dat je op tijd de juiste oplossing zult vinden?

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert

IQ-tests zijn een geweldige manier om je cognitieve vaardigheden en algemene kennis te verbeteren. Ze kunnen ook heel leuk zijn. Wiskundepuzzels en -uitdagingen zijn bijzonder populair op sociale netwerken omdat gebruikers er hun vaardigheden en intelligentie mee kunnen testen.

Vandaag brengen we je een wiskunde-uitdaging die je op de proef zal stellen: 98% van de mensen die het proberen falen! Er zijn 4 weegschalen met dieren erop en jouw missie is om het exacte gewicht te vinden dat wordt gemeten door weegschaal nummer 4 in minder dan 45 seconden.

Hier is de informatie die we beschikbaar hebben:

  1. Toonladders n°1 meet 10 kg, bestaat uit een kat en een muis.
  2. De weegschaal n°2 meet 20 kg en bestaat uit een hond en een muis.
  3. De weegschaal n°3 meet 24 kg en bestaat uit een hond en een kat.
Lees ook:  Delicate dumping: wat is deze nieuwe giftige trend voor het beëindigen van een relatie?

Jouw missie is om het exacte gewicht te vinden dat wordt gemeten door weegschaal nummer 4 in minder dan 45 seconden! Ga jij de uitdaging aan?

Ga de uitdaging aan: vind de exacte waarde van het gewicht gemeten door weegschaal nummer 4.

IQ test _ wat is het gewicht van de hond+kat+muis - uitdaging
Ga de uitdaging aan: vind de exacte waarde van het gewicht gemeten door weegschaal nummer 4.

IQ-tests zijn een geweldige manier om je hersenen te stimuleren en je puzzelvaardigheden te testen. Vandaag brengen we je een wiskundige uitdaging die zowel stimulerend als interessant belooft te zijn. Jouw missie is om de exacte waarde te vinden van het gewicht gemeten door weegschaal nummer 4 in minder dan 45 seconden.

Lees ook:  Deze fout die alle paren maken, zorgt voortdurend voor ruzie

Om in deze puzzel te slagen, is het belangrijk om de gegeven informatie zorgvuldig te observeren en je te concentreren op de verschillende mogelijkheden.

Je moet ook buiten de gebaande paden denken om originele oplossingen te vinden. Als 98% van de mensen die deze uitdaging proberen faalt, betekent dit dat alleen de slimsten zullen slagen!

De oplossing van de uitdaging is eindelijk onthuld

We hopen dat je de tijd hebt genomen om na te denken en je wiskundevaardigheden hebt getest om het juiste antwoord op deze uitdaging te vinden. Er zijn waarschijnlijk al een paar seconden of minuten voorbij, maar als je de oplossing nog steeds niet hebt gevonden, kunnen we je helpen.

Deze wiskunde-uitdaging is erg populair op sociale netwerken zoals Facebook, Instagram, Twitter en Reddit. Je kunt online verschillende oplossingen vinden en strategieën bespreken met andere deelnemers. We feliciteren degenen die erin geslaagd zijn om deze uitdaging op te lossen!

Lees ook:  Deze fout die alle paren maken, zorgt voortdurend voor ruzie

Zo vind je het antwoord op dit raadsel:

  1. Kat + Muis = 10 kg
  2. Hond + Muis = 20 Kg
  3. Hond + Kat = 24 Kg

Door de drie bovenstaande vergelijkingen op te tellen, krijgen we: (Kat + Muis) + (Hond + Muis) + (Hond + Kat) = 10+20+24=54.

We merken op dat het gewicht van elk dier in totaal twee keer voorkomt, waardoor we de volgende vergelijking krijgen:

2 x (Kat + Hond + Muis) = 54.

Als we de wiskundige regels toepassen, krijgen we: Kat + Hond + Muis = 54/2=27Kg.

Balans nr. 4 geeft dus 27 kg aan.

Als je een andere berekeningsmethode hebt gebruikt om tot het juiste resultaat te komen, aarzel dan niet om die met ons te delen.

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Psychologie » Deze wiskundige en logische uitdaging is een van de moeilijkste: denk je dat je op tijd de juiste oplossing zult vinden?