De wasmiddellade schoonmaken met citroen is de meest effectieve truc voor een onberispelijk resultaat

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert

Bij regelmatig gebruik van de wasmachine ontstaan ​​er soms resten in de wasmiddellade. Om nare geurtjes te voorkomen en een optimale reinheid van uw wasgoed te garanderen, het is essentieel om dit compartiment regelmatig schoon te maken. Ontdek hoe te gebruiken citroen om deze taak eenvoudiger en efficiënter te maken.

De voordelen van citroen voor het schoonmaken van de wasmiddellade

Citroen staat bekend om zijn desinfecterende en ontvettende eigenschappen en is een geweldige bondgenoot om het aanwezige vuil in uw wasmachine te verwijderen. Dankzij de natuurlijke zuurgraad kan het:

Hoe de wasmiddellade met citroen te reinigen
Hoe maak je de wasmiddellade met citroen schoon?
 • Resten wasmiddel en wasverzachter oplossen;
 • Elimineer bacteriën en schimmels;
 • Neutraliseert slechte geuren;
 • Kunststof of metalen oppervlakken reinigen en laten glanzen.

Bovendien is citroen een ecologische en economische oplossing in vergelijking met commerciële schoonmaakmiddelen.

Eenvoudige methode om de wasmiddellade schoon te maken met citroen

Voorbereiden van de benodigde materialen

Om deze schoonmaakmissie uit te voeren, heb je nodig:

 1. Een citroen;
 2. Een gebruikte spons of tandenborstel;
 3. Een schone doek;
 4. Heet water.
Citroen voor een onberispelijke wasmiddellade
Citroen voor een onberispelijke wasmiddellade

Stappen voor het schoonmaken van de wasmiddellade met citroen

Hier volgen de stappen die u moet volgen om een ​​schone en residuvrije wasmiddellade te krijgen:

 1. Haal de wasmiddellade uit de wasmachine: Bij de meeste wasmachines kan dit compartiment eenvoudig worden verwijderd door het eruit te trekken. Raadpleeg de gebruikershandleiding als u problemen ondervindt;
 2. Snijd de citroen in twee helften: Je kunt ook puur citroensap gebruiken als je dat niet bij de hand hebt;
 3. Wrijf de citroen rechtstreeks op de vuile delen: De zuurgraad van citroen werkt als een natuurlijke vlekverwijderaar en lost de resten op die zich in de wasmiddellade hebben opgehoopt;
 4. Borstel moeilijk bereikbare plekken: Gebruik een oude tandenborstel of spons om hardnekkig vuil te schrobben en te verwijderen;
 5. Grondig spoelen met warm water: Zorg ervoor dat je alle citroenresten verwijdert om te voorkomen dat je wasgoed te sterk gaat ruiken;
 6. Droog de wasmiddellade met een schone doek: Voordat u het terug in de machine plaatst, moet u ervoor zorgen dat het volledig droog is om de verspreiding van bacteriën en schimmels te voorkomen.

Extra tips voor het beste resultaat

Om deze reiniging compleet te maken, volgen hier enkele aanvullende tips:

maak de wasmiddellade schoon met citroen en witte azijn
maak de wasmiddellade schoon met citroen en witte azijn

Combineer citroen en witte azijn voor een krachtig duo

DE witte azijnstaat, net als citroen, bekend om zijn ontkalkende en desinfecterende eigenschappen. Door deze twee ingrediënten te combineren, verkrijgt u een formidabel mengsel tegen vuil. Verdun citroensap met witte azijn en giet het mengsel op een spons voordat u de wasmiddellade schrobt.

Voer een leeg wasprogramma uit

Om de hygiëne van je wasmachine te behouden, is het aan te raden om regelmatig een lege wasbeurt uit te voeren, zonder wasgoed of product. Voeg gewoon een glas citroensap of witte azijn toe aan de trommel en draai vervolgens een programma op hoge temperatuur (minimaal 60°C).

Maak de deurpakking regelmatig schoon

Vergeet niet om ook de rubberen afdichting op de deur van je wasmachine te controleren en schoon te maken, deze kan ook resten en schimmel bevatten.

Kortom, citroen is een sterke bondgenoot voor het effectief en natuurlijk reinigen van de wasmiddellade van je wasmachine. Dankzij de ontvettende en desinfecterende eigenschappen verwijdert het vuil en nare geurtjes en respecteert het het milieu.

Lees ook:  Dankzij de tip van deze geweldige grootmoeder kun je tanden krijgen die witter dan wit zijn!
Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » De wasmiddellade schoonmaken met citroen is de meest effectieve truc voor een onberispelijk resultaat