De verrassende tip om je kleurtje te behouden na de zomervakantie

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert

Het einde van de zomervakantie nadert en u wilt koste wat het kost uw mooi gebruinde teint behouden zodat u optimaal van de zon kunt genieten? Zoek niet verder, we hebben in dit artikel al onze tips verzameld om ook na de start van het schooljaar een mooi kleurtje te behouden. Volg de leider !

1. Zorg voor je huid

Het begint allemaal met een gezonde levensstijl. Om te voorkomen dat uw bruine kleur te snel verdwijnt, is het daarom essentieel om uw huid regelmatig te verwennen met geschikte producten.

Effectiviteit van scrubs

Je zou kunnen denken dat een scrub onze kostbare bruine kleur verwijdert, maar denk nog eens goed na! Een zachte exfoliatie die regelmatig wordt uitgevoerd, zal dode cellen verwijderen en u een stralende huid geven., wat uw gebruinde teint zal versterken. Om dit te doen, kiest u twee wekelijkse scrubs, waarbij u uw huid zachtjes masseert met een gespecialiseerd product.

Lees ook:  Dankzij de tip van deze geweldige grootmoeder kun je tanden krijgen die witter dan wit zijn!

Hydrateer dagelijks

Vergeet dit niet na elke douche en scrubbreng vochtinbrengende lotion aan over uw hele lichaam. Het ideaal is om een ​​frisse crème te gebruiken die rijk is aan voedende actieve ingrediënten om uitdroging van de huid te voorkomen, veroorzaakt door het verlies van hydratatie in uw huid na de vakantie. Een goede vochtinbrengende crème helpt een gelijkmatige en stralende bruine kleur te behouden.

Investeer in voedende oliën

Om de werking van uw vochtinbrengende crème te versterken, kunt u dat ook doen gebruik natuurlijke plantaardige oliën die uitdroging van de huid helpen voorkomen. De beste oliën om je bruine kleur te verlengen zijn kokosnoot, zoete amandel en argan, omdat ze essentiële vetzuren bevatten die helpen de glans van je teint te behouden.

Zo behoud je jouw bruine kleur na de zomervakantie!
Zo behoud je jouw bruine kleur na de zomervakantie!

2. Kies voor een uitgebalanceerd dieet

Het voedsel dat we eten heeft een aanzienlijke invloed op onze huid en dus op ons vermogen om onze bruine kleur te behouden. Hier zijn enkele praktische tips voor het aanpassen van uw stroomvoorziening om zonne-energiekapitaal te behouden:

  1. Focus op groenten en fruit die rijk zijn aan bètacaroteen : deze stof maakt de synthese van melanine mogelijk, die verantwoordelijk is voor de kleuring van de huid. Het regelmatig consumeren van wortels, abrikozen, tomaten, paprika’s en zelfs meloen zal uw gebruinde teint helpen doen herleven.
  2. Consumeer antioxidanten : ze helpen de levensduur van huidcellen te verlengen. Voedingsmiddelen zoals rood fruit, oliehoudende zaden en groene groenten zijn er bijzonder rijk aan.
  3. Zorg voor constante hydratatie : minstens 1,5 liter water per dag drinken is cruciaal om de glans van de huid te behouden. Probeer uw vochtinname te variëren door verse vruchtensappen, mineraalwater en kruidenthee in uw dagelijkse routine op te nemen.
Lees ook:  Geen toiletpapier meer? De 5 beste alternatieve oplossingen voor noodgevallen!

3. Kies geschikte producten om uw bruine kleur te verlengen

Tegenwoordig zijn er veel behandelingen die een langdurige, gezonde glans garanderen. Voor een optimale werking is het belangrijk om uw producten zorgvuldig te kiezen:

  • Zelfbruiners : ze helpen de bruine kleur te egaliseren zonder de huid te beschadigen. Breng ze na het exfoliëren regelmatig aan op uw lichaam en gezicht om een ​​gelijkmatige, natuurlijke kleur te behouden.
  • Bruiningsverlengende lotions : deze producten bevatten over het algemeen actieve ingrediënten die de aanmaak van melanine en collageen stimuleren, waardoor het bruinen behouden blijft. Ze helpen ook de huid te regenereren na blootstelling aan de zon.
  • Cosmetica die uw teint kunnen verbeteren : om het hele jaar door een stralend en gebruind gezicht te hebben, kunt u een paar make-uptips gebruiken. Kies voor poeders of foundations met een lichte textuur die uw kleurtje accentueren, en voeg een vleugje glans toe met een beetje highlighter op belangrijke delen van het gezicht (jukbeenderen, neusbrug en cupidoboog).
Lees ook:  Muggen: de 7 beste tips om de invasie in de keuken of thuis te stoppen

Met deze tips en trucs bij de hand heb je nu alle kaarten in handen om zonder al te veel moeite je bruine kleur te behouden! Aarzel niet om uw succesvolle ervaringen en uw goede tips om uw bruine kleur te verlengen in de reacties te delen.

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » De verrassende tip om je kleurtje te behouden na de zomervakantie