De stille taal van slaaphoudingen bij een koppel: wat onthult deze test over jullie romantische relatie?

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert
test de personnalité sur les positions de sommeil en couple

De subtiele manieren waarop we onze gevoelens uiten, zijn soms net zo eenvoudig als de manier waarop we ervoor kiezen om te slapen. Wetenschappers en gedragsanalisten suggereren dat hoe een paar ervoor kiest om te gaan slapen, een schat aan informatie over de realiteit van hun relatie kan onthullen. Zo onze nachtelijke lichaamstaal kon soms anticiperen op mogelijke toekomstige moeilijkheden. Laten we samen deze slaaphoudingen ontcijferen waarin je jezelf noodzakelijkerwijs zult herkennen.

Er zijn geen kleine dingen in het liefdesleven, elk teken, elk gebaar is belangrijk.

paar slaapposities persoonlijkheidstest
paar slaapposities persoonlijkheidstest

Pagina Samenvatting

Naast elkaar, maar ver van elkaar

Deze slaaphouding, hoewel er geen ander direct contact is dan de hand, suggereert a sterke relatie en wederzijds vertrouwen. Beide partners slapen naast elkaar zonder elkaar aan te raken, zodat er genoeg ruimte overblijft om te bewegen en de meest comfortabele houding te vinden.

Van aangezicht tot aangezicht verstrengeld

Deze positie drukt een sterk gevoel van kameraadschap en medeplichtigheid tussen de partners uit. Bovendien getuigt slapen met elkaar verweven van een wederzijds gevoel van bescherming en genegenheidwat helpt om gemakkelijker in slaap te vallen.

Verstrengeld voor het slapengaan, afstandelijk bij het ontwaken

Het is oké als het paar dat knuffelend in slaap viel, gescheiden wakker wordt. Het is een normale en onvrijwillige zoektocht naar de meest comfortabele rusthouding, ook symbolisch onafhankelijkheid en een teken van goede intimiteit.

Lees ook:  Delicate dumping: wat is deze nieuwe giftige trend voor het beëindigen van een relatie?

De partner die meer ruimte inneemt op het bed

In dit geval is het cruciaal om de mogelijke toxiciteit van de relatie te onderzoeken. Het is gebruikelijk dat de partner die meer ruimte op het bed inneemt, een dominante positie in de relatie.

welke paar slaaphoudingen onthullen over relaties
welke paar slaaphoudingen onthullen over relaties

Slaap met je rug naar de ander toegekeerd

Deze positie luidt het alarm. Rug aan rug slapen kan wijzen op enig ongemak in de relatie, een situatie die moet worden gecontroleerd om het probleem op te lossen. Als het paar hun benen echter met elkaar verstrengelt, kan dit duiden op een comfort in de relatie.

De klassieke lepel

Over deze functie hoeft niet veel te worden gezegd. Slapen “in een theelepel” is een uitstekende indicator van een gezonde relatie, passie en wederzijds verlangen. Daarnaast kan huid-op-huidcontact gunstige gezondheidseffecten hebben.

Lees ook:  Deze fout die alle paren maken, zorgt voortdurend voor ruzie

Oog in oog zonder contact

In dit geval wil het paar misschien meer intimiteit ontwikkelen, hoewel beide partners aarzelen om de eerste stap te zetten. Aan de andere kant kan het ook paren vertegenwoordigen die elkaars ruimte respecteren, een onmisbare voorwaarde voor het behoud van een gezonde relatie.

Op elkaars borst liggen

Deze positie is een van de meest voorkomende onder koppels, vooral aan het begin van de relatie. Ze suggereert een vurige passieof zelfs een gevoel van verzoening na een verzoening na een ruzie of onenigheid.

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Psychologie » De stille taal van slaaphoudingen bij een koppel: wat onthult deze test over jullie romantische relatie?