De onfeilbare trucs om te voorkomen dat kleding van de kleerhangers valt

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert
Comment éviter que les vêtements ne tombent des cintres

Het is vaak frustrerend om te zien hoe onze kleding wegglijdt en van de kleerhangers valt nadat we onze kledingkast zorgvuldig hebben opgeborgen. Gelukkig zijn er verschillende eenvoudige en effectieve tips om dit ongemak te voorkomen. In dit artikel ontdek je hoe je je kleding veilig op hun hangers kunt houden, of het nu gaat om bretels, blouses, truien of T-shirts.

De juiste soorten hangers kiezen

Om te beginnen is het kiezen van het type kleerhanger essentieel om ervoor te zorgen dat je kleding goed blijft hangen. Niet alle hangers zijn namelijk geschikt voor alle soorten kleding. Hier zijn enkele tips voor het kiezen van de juiste kleerhangers voor uw kleding:

Hoe te voorkomen dat kleding van de kleerhangers valt
Hoe voorkom je dat kleding van de kleerhangers valt?
  • Kunststof hangers: Ze zijn licht van gewicht en zuinig, maar mogelijk minder duurzaam. Ze zijn ideaal voor lichtere kledingstukken, zoals t-shirts en overhemden.
  • Houten hangers: Ze zijn sterker en duurzamer en ideaal voor het ophangen van zwaardere kledingstukken, zoals jassen, jassen en gebreide truien.
  • Fluwelen hangers: Deze kleerhangers zijn gevoerd met een zacht materiaal dat voorkomt dat kleding wegglijdt. Ze zijn bijzonder geschikt voor delicate kledingstukken, zoals blouses, jurken en zijden artikelen.
  • Hangers met clips: Ideaal om broeken en rokken op te hangen zonder ze te beschadigen of te kreuken, ze houden het kledingstuk stevig op zijn plaats dankzij de verstelbare clips.
Lees ook:  Binnenkort kun je chatten op WhatsApp zonder zelfs maar de applicatie te installeren, wij leggen uit hoe

DIY-tip: personaliseer je hangers

Als je niet wilt investeren in nieuwe kleerhangers, is het ook mogelijk om degene die je al hebt aan te passen om ze praktischer en effectiever te maken. Hier zijn enkele aanpassingsideeën:

Gewikkelde kleerhangers

Wikkel tape of stof rond de bovenkant van je plastic of houten kleerhangers om een ​​antislip oppervlak voor je kleding te creëren. Kies materialen die een beetje aan de stof van je kleding blijven kleven om te voorkomen dat ze wegglijden.

Trucs om te voorkomen dat kleding van de kleerhangers valt
Trucs om te voorkomen dat kleding van de kleerhangers valt

De hangers bedekt met sokken

Een andere simpele truc is om een ​​oude sok over de bovenkant van je kleerhanger te trekken. Deze methode voegt een antislipstructuur toe aan het oppervlak van de hanger, terwijl het een gebruikt item nieuw leven inblaast.

Lees ook:  3 praktische en natuurlijke tips om jeuk effectief te verzachten

Hangers met elastieken

Elastiekjes rond de horizontale stang van de hanger binden kan ook helpen om kleding op zijn plaats te houden. Zorg ervoor dat u elastiekjes kiest die breed en sterk genoeg zijn zodat ze na verloop van tijd niet uitrekken.

Pas de juiste ophangtechnieken toe

Naast het kiezen of aanpassen van je kleerhangers, is het ook cruciaal om je kleding correct op te hangen om te voorkomen dat ze vallen. Hier zijn enkele tips om verschillende soorten kleding op de juiste manier op te hangen:

Berg je kleding op aan een hanger zonder dat ze vallen
Berg je kleding op aan een hanger zonder dat ze vallen
  • Bandjes: Voor jurken, blouses en andere kledingstukken met dunne bandjes, zorg ervoor dat u elke band over de schouder van de hanger plaatst. Je kunt ook een hanger met clips gebruiken om deze items aan de taille op te hangen.
  • Truien: Truien en ander breiwerk kunnen kromtrekken als ze verkeerd worden opgehangen. Vouw ze in plaats daarvan dubbel en leg ze op een horizontale stang van de hanger, waarbij u de mouwen achter de stang passeert voor een betere ondersteuning.
  • T-shirts: Om te voorkomen dat t-shirts van plastic kleerhangers glijden, hang je ze op door de onderkant van het kledingstuk over de horizontale balk te halen en vervolgens over zichzelf heen te vouwen om een ​​lus te creëren die het t-shirt op zijn plaats houdt .
Lees ook:  Het geheime en natuurlijke mondwaterrecept voor een frisse adem de hele dag

Het belang van ruimte tussen hangers

Onthoud ten slotte dat het overladen van je kast ook de kans kan vergroten dat je kleding van de hangers valt. Neem de tijd om uw kleerhangers goed te ordenen en uit elkaar te houden, zodat elk kledingstuk voldoende ruimte heeft om te “ademen”. Het maakt het ook gemakkelijker om je kleding te identificeren en te selecteren bij het kiezen van je dagelijkse outfit.

Door deze eenvoudige en praktische tips toe te passen, weet je zeker dat je kast netjes en georganiseerd blijft, zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je kostbare kleren vallen en op de grond vallen.

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » De onfeilbare trucs om te voorkomen dat kleding van de kleerhangers valt