De meerderheid van de mensen die deze IQ-test probeerden op te lossen, vond de oplossing niet in minder dan 30 seconden!

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert

Dit wiskundige raadsel is viraal gegaan, zoals veel IQ-tests op de site, waardoor mensen overal op sociale media perplex staan. Kun jij het oplossen?

Wiskundige puzzels kunnen lastig zijn om op te lossen. Hoe meer je oefent, hoe sneller je ze kunt oplossen, vooral als je weinig tijd hebt. Op het eerste gezicht, deze getallen en vergelijkingen kunnen ingewikkeld lijkenmaar ze zijn eigenlijk best gemakkelijk te begrijpen als je er eenmaal aan gewend bent.

Als je je vaardigheden wilt verbeteren in problemen oplossen, dagelijkse praktijk is essentieel. Om je op weg te helpen, hebben we een rekenpuzzel voor je gemaakt. De oplossing is niet zo moeilijk te vinden.. Gewoon gebruik een beetje logica en niet zoeken naar complexiteit waar die er niet is. We zijn hier niet om u een IQ-test maar alleen voor jou om een ​​moment van intellectuele ontspanning te nemen.

Lees ook:  Positief denken: het geheim waarvan de gelukkigste mensen niet willen dat je het weet!

Dit wiskunde puzzel is perfect voor alle leeftijden, of je nu een student bent die moet reviseren voor examens of een volwassene die zijn of haar wiskundige vaardigheden wil op peil houden. Bovendien is het voor ouders die ouders zijn een leuke manier om de kinderen op een slimme manier bezig te houden tijdens een weekend.

IQ-test - wat zijn de waarden van X en Y
IQ-test: wat zijn de waarden van X en Y?

Duizenden internetgebruikers hebben geprobeerd dit raadsel op te lossen dat viraal is gegaan, maar tot nu toe is de overgrote meerderheid verbaasd gebleven door te proberen de oplossing in minder dan 45 seconden te vinden zonder te slagen.

De waarden van x en y zijn wat je nodig hebt om erachter te komen in deze puzzel. Veel succes ! En vooral: veel plezier!

Op dit punt zou u de antwoorden moeten hebben. Desalniettemin zullen we ze hier onthullen, zodat u uw berekening kunt controleren.

Lees ook:  Volg deze eenvoudige tips om uw partner geïnteresseerd te houden en voor altijd aan uw zijde te hebben!
IQ-test - wat zijn de waarden van X en Y - oplossing
IQ-test oplossing

Hier is het volledige detail van de berekening om tot de oplossing te komen en de waarden van X en Y te definiëren:

  • 3+15 = 18 -> 18/2 = 9
  • 15+7 = 22 -> 22/2 = 11
  • 7+19 = 26 -> 26/2 = 13
  • 9+11 = 20 -> 20/2 = 10
  • Op dezelfde manier: 11+13 = 24 -> 24/2 = 12

X is dan gelijk aan 12

Nu we de waarde van X (12) kennen, kunnen we de wiskunde doen om de waarde van Y te vinden: 10+12 = 22 -> 22/2 = 11

Y is dan gelijk aan 11

Heb je het juiste antwoord gevonden? We vonden het leuk om deze rekenuitdaging met je te delen en hopen dat je het leuk vond om naar de oplossing te zoeken.

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » De meerderheid van de mensen die deze IQ-test probeerden op te lossen, vond de oplossing niet in minder dan 30 seconden!