Ben ik een verliezer? Hier zijn 7 veelbetekenende tekenen die bewijzen dat je dat echt bent.

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert

Ben ik een verliezer? Deze vraag komt op een bepaald moment in ons leven door onze gedachten. Terwijl sommigen vertrouwen in zichzelf hebben en zichzelf deze vraag niet stellen, voelen anderen zich regelmatig overweldigd door gebeurtenissen, missen ze succes en twijfelen ze aan hun dagelijkse handelen. Hoe weet je of je een van hen bent? Ontdek de 7 signalen die bewijzen dat je echt een verliezer bent.

1. Jouw succes op sociale media is bijna onbestaande

Zelfs als uw gebruik van sociale netwerken niet noodzakelijkerwijs de volledige complexiteit van uw persoonlijkheid weerspiegelt, moet worden toegegeven dat het tegenwoordig een belangrijke sociale barometer is geworden. Als je voortdurend op zoek bent naar volgers op Instagram, likes op Facebook of RT op Twitter, is het mogelijk dat dit te maken heeft met een gebrek aan charisma, een oninteressante persoonlijkheid of zelfs ongezonde verlegenheid. Dit gebrek aan virtuele aantrekkingskracht kan een van de tekenen zijn dat je een verliezer bent.

Lees ook:  Dit sterrenbeeld zal in september 2023 liefde vinden onder zijn vrienden: wie is de gelukkige?

2. Je hebt moeite om vrienden te houden

Het hebben van langdurige vrienden is iets heel waardevols. De weinige mensen die je als vrienden beschouwt lijken vrij snel van je af te drijven? Dit kan te wijten zijn aan je gebrek aan toewijding aan vriendschappen, een slecht humeur of zelfs een egoïstische houding. Verliezers hebben om deze redenen vaak moeite om vrienden te houden.

Je wordt vaak in de steek gelaten door je vriendengroep

Behalve dat je op de lange termijn geen vrienden kunt houden, heb je dat misschien gemerkt je blijft regelmatig achter op feestjes of evenementen met vrienden. Als alle anderen plezier lijken te hebben en een band opbouwen, ben jij degene die met rust wordt gelaten. Dit is nog een potentieel teken dat je een verliezer bent.

Ben ik een verliezer?  Hier zijn 7 veelbetekenende tekenen die bewijzen dat je dat echt bent.

3. Je professionele carrière stagneert

Is uw professionele leven in lijn met uw ambities en verwachtingen? Als het antwoord nee is, kan dat ook een teken zijn dat u een verliezer bent. Hoewel veel factoren uw succes op het werk kunnen beïnvloeden, zoals uw academische achtergrond en vaardigheden, zijn een gebrek aan zelfvertrouwen, een onvermogen om risico’s te nemen en kansen te benutten allemaal elementen die uw professionele vooruitgang kunnen belemmeren.

4. Je stapelt romantische mislukkingen op

Lijkt jouw liefdesreis op een reeks mislukkingen, scheidingen en teleurstellingen? Als dat zo is, kan het niet alleen te wijten zijn aan pech, maar ook aan een dieper liggend probleem: je status als verliezer. Uw vroegere en huidige relaties kunnen veel over u onthullen: een gebrek aan eigenwaarde, onverstandige keuzes met betrekking tot een partner, of zelfs een onvermogen om een ​​stabiele relatie op te bouwen en te onderhouden.

Lees ook:  Volg deze eenvoudige tips om uw partner geïnteresseerd te houden en voor altijd aan uw zijde te hebben!

5. Je hebt een lage mate van betrokkenheid

Vaak zijn verliezers ook degenen die moeite hebben om doelen te stellen en zich daaraan te houden. Om succesvol te zijn, is het essentieel om een ​​bepaald niveau van toewijding te tonen, of het nu in je persoonlijke, professionele of romantische leven is. Stelt u uw projecten en verantwoordelijkheden graag uit tot de volgende dag? Heeft u problemen met het nakomen van uw beloften? Dit kan heel goed een indicatie zijn van uw gebrek aan ambitie en een verliezersprofiel weerspiegelen.

Luiheid en uitstelgedrag: de winnende combinatie van de verliezer

Naast het gebrek aan commitment worden er vaak twee elementen geassocieerd met verliezers: luiheid en uitstelgedrag. Als je het grootste deel van je vrije tijd besteedt aan het kijken naar YouTube-video’s zonder iets concreets te doen, als je systematisch taken vermijdt die inspanning vergen en alles altijd uitstelt tot morgen, bevestigt dit waarschijnlijk je status als verliezer. »

Lees ook:  7 vreselijk slechte gewoonten die je ervan weerhouden af ​​te vallen

6. De mensen om je heen vertrouwen je niet

Heeft u zich gerealiseerd dat niemand om u heen echt in uw vaardigheden en capaciteiten lijkt te geloven? Dit is ook een teken dat je een verliezer bent. Als uw dierbaren en collega’s geen vertrouwen in u hebben, is het mogelijk dat dit voortkomt uit een probleem met uw persoonlijkheid, uw waarden of zelfs uw gedrag. Het vertrouwen van anderen hangt vaak samen met het beeld dat je op hen projecteert: als dit beeld dat van een verliezer is, zal dit onvermijdelijk voelbaar zijn in hun houding tegenover jou.

7. Je bent voortdurend ontevreden over je leven

Het laatste teken dat bewijst dat u een echte verliezer bent, is ongetwijfeld uw voortdurende gevoel van ontevredenheid. Als je altijd de indruk hebt dat niets gaat zoals jij wilt, dat er elders altijd wel iets beters is en dat anderen succesvoller zijn dan jij, komt dat waarschijnlijk omdat je echt een verliezer bent.

Het is tijd om u bewust te worden van deze signalen en actie te ondernemen om de situatie te veranderen. Erkennen dat je misschien een verliezer bent, kan de eerste steen zijn in het opbouwen van een nieuw, meer vervullend leven, waarin je echt een speler zult zijn in je lot en geen toeschouwer van je mislukkingen.

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Psychologie » Ben ik een verliezer? Hier zijn 7 veelbetekenende tekenen die bewijzen dat je dat echt bent.