Beheers het verlangen naar suiker tijdens een dieet: 3 eenvoudige en onfeilbare tips

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert
comment gérer les envies de sucre pendant un régime

Het verlangen naar suiker is een van de grootste obstakels bij het volgen van een dieet. Gelukkig zijn er effectieve methoden om ze te overwinnen zonder het succes van uw dieet in gevaar te brengen. Ontdek in dit artikel drie onfeilbare tips om je verlangen naar suiker te beheersen en op het pad naar succes te blijven.

Kies voor natuurlijke alternatieven voor suiker

Een van de beste manieren om het verlangen naar suiker te verminderen, is door ze te vervangen door natuurlijke alternatieven die geen negatieve invloed hebben op uw dieet. Hier zijn enkele voorbeelden :

Essentiële oliën

Essentiële oliën kunnen je helpen het verlangen naar suiker te bestrijden door je zintuigen te stimuleren. Essentiële olie van kaneel kan bijvoorbeeld worden gebruikt om een ​​zoete smaak aan uw dranken of voedselbereidingen toe te voegen zonder calorieën toe te voegen. Evenzo kan etherische olie van pepermunt uw maaltijden een frisse, zoete smaak geven en tegelijkertijd helpen de eetlust te onderdrukken.

Lees ook:  WhatsApp wordt getransformeerd met de nieuwe Channels-functie: hoe werkt het?
hoe om te gaan met hunkering naar suiker tijdens een dieet
hoe om te gaan met hunkering naar suiker tijdens een dieet

De infusen

Kruidenthee is ook een geweldige manier om het verlangen naar suiker te stillen zonder toe te geven aan de verleiding van calorierijk voedsel. Bepaalde planten zoals kamille, verbena of venkel hebben kalmerende eigenschappen en kunnen stress helpen verminderen, vaak gekoppeld aan het verlangen naar suiker.

Voedingsmiddelen rijk aan vezels

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels, zoals groenten, fruit of volkorengranen, kunnen de opname van suiker in het bloed vertragen en daardoor de trek verminderen. Bovendien geven ze een langdurig verzadigd gevoel en helpen ze je zo om tussen de maaltijden door minder honger te hebben.

Eet vloeistoffen om het verlangen naar suiker te verminderen

Een andere tip is om in vloeibare vorm te eten om het verlangen naar suiker tijdens een dieet effectief te beheersen. Hier zijn enkele voorbeelden :

Smoothies

Maak smoothies met vers fruit, amandelmelk of magere yoghurt. Naast het leveren van essentiële vitamines en mineralen, bieden deze voedzame dranken een romige textuur die aan uw behoefte aan zoetigheid kan voldoen zonder teveel calorieën toe te voegen.

Lees ook:  Binnenkort kun je chatten op WhatsApp zonder zelfs maar de applicatie te installeren, wij leggen uit hoe

De soepen

Soepen zijn ideaal om kleine trekjes te stillen en tegelijkertijd de calorie-inname te beperken. Kies recepten op basis van groenten die veel vezels en weinig vet bevatten. Aarzel niet om specerijen of aromatische kruiden toe te voegen om de geneugten te variëren.

Natuurlijk gezoete thee en infusies

Ten slotte kunnen bepaalde warme dranken, zoals groene thee of kruidenthee, u helpen om uw trek in suiker te beheersen dankzij hun antioxiderende eigenschappen en hun van nature zoete smaak. Aarzel niet om ze de hele dag door regelmatig te consumeren om te ontspannen en verzadiging te bevorderen.

Een wellness-routine aannemen om stress en hunkering naar suiker te verminderen

Stress is vaak een trigger voor het hunkeren naar suiker tijdens een dieet. Om dit te verhelpen, moet u een dagelijkse wellnessroutine aannemen waarmee u kunt ontspannen en uw dieet beter kunt beheersen. Hier zijn enkele ideeën:

Lees ook:  Het geheime en natuurlijke mondwaterrecept voor een frisse adem de hele dag

Meditatie

Meditatie is een praktijk die ontspanning bevordert en helpt om stress te bestrijden. Neem elke dag een paar minuten de tijd om je weer op jezelf te concentreren en te leren hoe je je emoties beter kunt beheersen.

lichaamsbeweging

Door regelmatig aan lichaamsbeweging te doen, verbrand je niet alleen calorieën, maar komen er ook endorfines vrij, die gelukshormonen die stress en het verlangen naar suiker helpen verminderen.. Kies voor matige oefeningen zoals wandelen, yoga of zwemmen, die je zonder al te veel inspanning dagelijks kunt doen.

De slaap

Een goede nachtrust is essentieel om uw dieet beter te beheersen en het verlangen naar suiker te voorkomen. Streef ernaar om minimaal 7-8 uur slaap per nacht te krijgen en neem een ​​ontspannende bedtijdroutine aan om in slaap te vallen.

Kortom, het overwinnen van het verlangen naar suiker tijdens een dieet is een uitdaging die kan worden overwonnen met eenvoudige, natuurlijke tips. Door alternatieven voor suiker te kiezen, vloeistoffen te eten en een wellnessroutine aan te nemen, kunt u uw smaakpapillen tevreden stellen en tegelijkertijd uw figuur behouden.

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » Beheers het verlangen naar suiker tijdens een dieet: 3 eenvoudige en onfeilbare tips