Baking Soda-geheimen voor een sprankelend huis: hoe het te gebruiken

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert
Comment utiliser le bicarbonate de soude pour nettoyer la maison

DE natriumcarbonaat, ook bekend als natriumbicarbonaat, is een natuurlijk en ecologisch product dat veel deugden heeft voor het onderhoud van het huishouden. Het reinigt, desinfecteert, ontgeurt en ontstopt zelfs leidingen. In dit artikel laten we je zien hoe je zuiveringszout gebruikt om het huis schoon te maken.

Gebruik zuiveringszout om oppervlakken schoon te maken

Waarom dure chemicaliën kopen als je zuiveringszout kunt gebruiken om allerlei soorten oppervlakken effectief schoon te maken? Hier zijn enkele eenvoudige en economische tips:

Hoe zuiveringszout te gebruiken om het huis schoon te maken
Hoe baking soda te gebruiken om het huis schoon te maken?
  • Mengen twee eetlepels baking soda met een halve liter heet water in een spuitfles. Spray vervolgens op de te reinigen oppervlakken (spoelbak, werkblad, kookplaat, enz.) en veeg af met een vochtige doek of spons.
  • Voor vuilere of verstopte oppervlakken direct bestrooien met natriumcarbonaat wrijf vervolgens met een vochtige spons voordat u het afspoelt.
Lees ook:  WhatsApp wordt getransformeerd met de nieuwe Channels-functie: hoe werkt het?

Tegelvoegen reinigen

Tegelvoegen worden na verloop van tijd donkerder, vooral in vochtige ruimtes zoals de badkamer. Om ze een jeugdige uitstraling te geven, maak je een pasta met zuiveringszout en een beetje water. Breng het aan op de gewrichten met een oude tandenborstel en wrijf zachtjes. Laat 15 minuten intrekken en spoel daarna af met schoon water. Uw zegels zullen als nieuw zijn!

De baking soda-truc voor het schoonmaken
De baking soda-truc voor het schoonmaken

Ontgeuren met zuiveringszout

Naast de reinigende eigenschappen is zuiveringszout ook een uitstekende natuurlijke deodorant. Hier zijn enkele tips voor het gebruik in verschillende kamers van het huis:

  • strooi wat zuiveringszout op de bodem van je prullenbak voordat je er een zak in doet. Dit zal slechte geuren helpen absorberen.
  • Om schoenen te ontgeuren, giet je er een theelepel zuiveringszout in en laat je het een nacht intrekken. Schud de volgende dag uw schoenen goed om overtollig poeder te verwijderen.
  • Zet een kom met zuiveringszout in de koelkast om onaangename geurtjes te neutraliseren.
Lees ook:  Het geheime en natuurlijke mondwaterrecept voor een frisse adem de hele dag

Elimineer geuren in afvoeren

De afvoeren kunnen soms onaangename geuren afgeven door ophoping van vet, zeep en etensresten. Om dit te verhelpen, schenkt u een kopje natriumcarbonaat in de gootsteen, gevolgd door een kopje witte azijn. Laat 15 minuten intrekken en spoel daarna af met warm water. Deze truc werkt ook om licht verstopte afvoeren te ontstoppen.

Zuiveringszout om je huis mee schoon te maken
Zuiveringszout om je huis mee schoon te maken

Fruit en groenten schoonmaken met zuiveringszout

Zuiveringszout is een uitstekende bondgenoot voor het reinigen en desinfecteren van uw groenten en fruit zonder gebruik te maken van chemicaliën. Hier is hoe:

  1. Vul je gootsteen of een grote kom met lauw water.
  2. Voeg twee eetlepels zuiveringszout toe.
  3. Dompel je groenten en fruit onder in water en laat ze 10 minuten weken.
  4. Grondig spoelen voor consumptie.

Dit bad natriumcarbonaat elimineert residuen van bestrijdingsmiddelen en andere onzuiverheden die aanwezig zijn op het oppervlak van groenten en fruit.

Lees ook:  Binnenkort kun je chatten op WhatsApp zonder zelfs maar de applicatie te installeren, wij leggen uit hoe

Onderhoud je wasmachine met zuiveringszout

Wasmachines kunnen snel onaangename geuren ontwikkelen door wasmiddelresten en vocht. Om dit te voorkomen, volgt hier een eenvoudige en ecologische tip:

  • Giet elke maand een kopje zuiveringszout rechtstreeks in de trommel van de wasmachine en voer vervolgens een vacuümcyclus op hoge temperatuur (60°C of meer) uit. Zuiveringszout werkt als een natuurlijke deodorant en wasmiddel.

Door regelmatig te gebruiken natriumcarbonaat om je huis schoon te maken, kies je voor een ecologische, economische en doeltreffende oplossing. Aarzel niet om deze tips met uw dierbaren te delen en ze in uw huishoudelijke routine te integreren!

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » Baking Soda-geheimen voor een sprankelend huis: hoe het te gebruiken