5 gedragingen die je absoluut moet vermijden als je niet single wilt blijven

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert

Het ongehuwd zijn kan een keuze zijn, maar ook gewoon een situatie waarin u zich momenteel bevindt. Bepaalde gedragingen kunnen echter uw kansen op het vinden van liefde en het opbouwen van een gezonde, vervullende relatie schaden. Om u te helpen de situatie te veranderen, hier is 5 gedragingen die je absoluut moet vermijden als je niet single wilt blijven.

1. Gebrek aan eigenwaarde en zelfvertrouwen

Een gebrek aan eigenwaarde en zelfvertrouwen zijn sleutelelementen die een negatieve invloed kunnen hebben op uw vermogen om iemand te ontmoeten en een solide relatie op te bouwen. Als je geen goed gevoel over jezelf hebt, kan dat tot uiting komen in je houding en mensen wegduwen die mogelijk in jou geïnteresseerd zijn.

Hoe het te genezen?

  • Werk aan je gevoel van eigenwaarde : leer jezelf kennen, je sterke en zwakke punten, en accepteer jezelf zoals je bent. Je kunt proberen bepaalde dingen te verbeteren, maar het is van cruciaal belang om van jezelf te houden met je onvolkomenheden.
  • Ontwikkel je zelfvertrouwen : oefen activiteiten die je verbeteren, omring jezelf met positieve mensen en daag jezelf regelmatig uit om uit je comfortzone te komen.
Lees ook:  Dit sterrenbeeld zal in september 2023 liefde vinden onder zijn vrienden: wie is de gelukkige?

2. Te veeleisend en inflexibel zijn

Het is normaal dat u criteria en voorkeuren heeft als het gaat om een ​​romantische partner, maar u moet weten hoe u flexibel en ruimdenkend kunt zijn om geen geweldige kansen te missen. Als u te veeleisend of inflexibel bent, kunt u voorkomen dat u mensen ontmoet die u zouden kunnen verrassen en verrukken..

5 gedragingen die je absoluut moet vermijden als je niet single wilt blijven
5 gedragingen die je absoluut moet vermijden als je niet single wilt blijven

Hoe kun je meer openstaan ​​voor bijeenkomsten?

  • Controleer uw criteria : bevraag het werkelijke belang van bepaalde aspecten (natuurkunde, sociale status, interesses, enz.) en maak onderscheid tussen wat essentieel is en wat oppervlakkig is.
  • Laat je verrassen : Accepteer uitnodigingen en maak contact met mensen waar je in eerste instantie misschien niet aan had gedacht. Liefde wordt soms gevonden waar je het het minst verwacht.

3. Nadenken over het verleden en je romantische mislukkingen

We hebben allemaal minstens één romantische teleurstelling meegemaakt, maar als je de bladzijde niet om kunt slaan en verder kunt gaan, riskeer je dat je kijk op liefde wordt aangetast en dat je kansen op het opbouwen van een nieuwe, gezonde relatie worden belemmerd. Je moet leren loslaten en je weer openstellen voor anderenzonder systematisch bang te zijn voor mislukking of lijden.

Lees ook:  Schokkende openbaring: hoe kunt u uw geluk in slechts enkele momenten per dag vergroten?

Hoe blijf je geen gevangene van het verleden?

  • Leer van je ervaringen uit het verleden : Elke mislukking kan je iets leren en je helpen beter te begrijpen wat je echt zoekt in een relatie.
  • Toon veerkracht : weet hoe u romantische teleurstellingen in perspectief kunt plaatsen en kunt u opnieuw concentreren op uw welzijn en uw ambities. Je verdient het om gelukkig te zijn, laat je verleden je toekomst niet bepalen.

4. Concentreer u alleen op uw carrière en persoonlijke projecten

Het is belangrijk om doelen en ambities te hebben en je persoonlijke projecten uit te voeren. Als het echter zo’n obsessie wordt dat elke mogelijkheid van een romantische ontmoeting wordt verwaarloosd, zal het moeilijk zijn om een ​​stabiele en duurzame relatie met iemand voor te stellen. Bedenk dat liefde en werk twee levensgebieden zijn die harmonieus naast elkaar kunnen – en moeten – bestaan.

Hoe liefde en professionele ambitie met elkaar te verzoenen?

  • Maak tijd vrij voor vergaderingen en hobby’s : plan tijden om uit te gaan, vrienden te zien, deel te nemen aan activiteiten… Het is essentieel om een ​​balans in je leven te creëren die vervuld kan worden.
  • Integreer de liefdesdimensie in uw levensdoelen : als je het belangrijk vindt om een ​​partner te hebben en als koppel een relatie op te bouwen, omarm deze dan en zet deze niet opzij ten behoeve van je andere ambities.
Lees ook:  Volg deze eenvoudige tips om uw partner geïnteresseerd te houden en voor altijd aan uw zijde te hebben!

5. Beperkende overtuigingen over liefde en relaties aannemen

De overtuigingen die je hebt over liefde en relaties kunnen een aanzienlijke impact hebben op je liefdesleven. Als je denkt dat je voorbestemd bent om ongelukkig te zijn in de liefde, dat alle mensen ontrouw zijn, of dat er geen serieuze relaties meer bestaan, kan dit barrières opwerpen die je ervan weerhouden iemand zoals jij te ontmoeten en als koppel te floreren.

Hoe verander je je beperkende overtuigingen?

  • Identificeer je negatieve overtuigingen : Neem de tijd om na te denken over de vooropgezette ideeën die u heeft over liefde en relaties, en vraag de basis en geldigheid ervan in twijfel.
  • Vervang ze door positieve overtuigingen : elke keer dat er een beperkende gedachte opduikt, probeer deze op een constructieve en realistische manier te herformuleren, om een ​​gemoedstoestand te voeden die meer bevorderlijk is voor daten en romantische vervulling.

Concluderend: het vermijden van deze vijf schadelijke gedragingen kan uw kansen op het vinden van liefde en het opbouwen van een bevredigende relatie helpen vergroten. Aarzel niet om aan jezelf te werken, een open en positieve mindset aan te nemen, en vooral: geloof in je vermogen om gelukkig te zijn in de liefde.

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Psychologie » 5 gedragingen die je absoluut moet vermijden als je niet single wilt blijven