3 onstuitbare trucs om erachter te komen of iemand je heeft geblokkeerd op WhatsApp

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert

WhatsApp is een van de populairste berichten-apps ter wereld, met miljarden actieve gebruikers. Soms besluiten mensen om verschillende redenen andere gebruikers te blokkeren. Als je je afvraagt ​​of iemand je op WhatsApp heeft geblokkeerd, zijn hier 3 tips die je kunnen helpen erachter te komen.

Tips om te overwegen bij het bepalen of u geblokkeerd bent:

  1. Controleer de laatste online statustijd en profielfoto van de gebruiker
  2. Probeer een bericht te verzenden en observeer het dubbele vinkje
  3. Maak een groep aan en probeer de getroffen gebruiker eraan toe te voegen

Opgemerkt moet worden dat deze tips geen foutloze technieken zijn en dat er andere verklaringen kunnen zijn voor het waargenomen gedrag. Wel kunnen zij een indicatie geven van de situatie en u in staat stellen om indien nodig de juiste maatregelen te nemen.

hoe te weten of iemand ons op WhatsApp heeft geblokkeerd
hoe te weten of iemand ons op WhatsApp heeft geblokkeerd

Tip # 1: Controleer laatste online statustijd en gebruikersprofielfoto

Een van de eerste dingen die u kunt doen om erachter te komen of iemand u op WhatsApp heeft geblokkeerd, is door hun profiel te controleren. Wanneer u door een gebruiker wordt geblokkeerd, zijn bepaalde elementen van zijn profiel mogelijk niet langer zichtbaar voor u.

Tijd van laatste online status

Als u bent geblokkeerd, ziet u mogelijk dat de laatste online statustijd van de gebruiker niet meer beschikbaar is. Het is echter ook mogelijk dat deze informatie niet zichtbaar is vanwege de privacy-instellingen van de gebruiker. Daarom, hoewel dit een teken kan zijn dat u bent geblokkeerd, is het geen definitief bewijs.

Profielfoto

Een ander ding om te controleren is de profielfoto van de gebruiker. Als je bent geblokkeerd, kun je hun profielfoto mogelijk niet meer zien, of kan deze vastlopen en niet worden bijgewerkt. Nogmaals, dit kan ook te wijten zijn aan de privacy-instellingen van de gebruiker, dus het is geen definitief bewijs.

Tips om te weten of je geblokkeerd bent op WhatsApp
Tips om te weten of je geblokkeerd bent op WhatsApp

Tip nr. 2: Probeer een bericht te verzenden en let op het dubbele vinkje

Een andere manier om erachter te komen of iemand je op WhatsApp heeft geblokkeerd, is door hem of haar een bericht te sturen. Wanneer je een bericht verstuurt op WhatsApp, zie je meestal twee vinkjes verschijnen:

  • Een eerste grijs vinkje geeft aan dat het bericht vanaf uw apparaat is verzonden
  • Een tweede grijs vinkje geeft aan dat het bericht is ontvangen door de getroffen gebruiker

Als je vastloopt, zie je waarschijnlijk nooit het tweede grijze vinkje. Het bericht blijft gemarkeerd als “verzonden” maar niet als “ontvangen”. Houd er echter rekening mee dat dit ook te wijten kan zijn aan een internetverbindingsprobleem of de staat van de telefoon van de gebruiker, dus het is geen zeker bewijs.

Zoek uit of iemand je heeft geblokkeerd op WhatsApp
Zoek uit of iemand je heeft geblokkeerd op WhatsApp

Tip nr. 3: Maak een groep aan en probeer de betrokken gebruiker eraan toe te voegen

Ten slotte kun je proberen een groep op WhatsApp te maken en de persoon toevoegen waarvan je vermoedt dat hij je heeft geblokkeerd. Als je inderdaad bent geblokkeerd, kun je deze persoon niet toevoegen aan de groep en ontvang je een bericht dat de toevoeging is mislukt.

Deze methode is betrouwbaarder dan de vorige twee, omdat het onwaarschijnlijk is dat een gebruiker zijn privacy-instellingen heeft gewijzigd om specifiek te voorkomen dat hij lid wordt van groepen. Er zijn echter altijd enkele foutmarges en deze methode is ook niet onfeilbaar.

Samenvattend, als je denkt dat iemand je heeft geblokkeerd op WhatsApp, controleer dan het tijdstip van hun laatste online status, hun profielfoto, stuur ze een bericht en probeer ze aan een groep toe te voegen. Deze tips kunnen u een idee geven van de situatie, maar houd er rekening mee dat geen van hen een onfeilbare techniek is en dat er andere redenen kunnen zijn voor het waargenomen gedrag.

Lees ook:  Ikea: dit nieuwe, zeer stijlvolle en praktische tv-meubel is al niet meer op voorraad. Iedereen wil het!
Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » 3 onstuitbare trucs om erachter te komen of iemand je heeft geblokkeerd op WhatsApp