Working visit of Veepro Holland representative Dr. Rob Back to Serbia and Bosnia Herzegovina

Nederlandse deskundigheid in zuivelproductie voor BiH boeren en producenten

12 maart 2015

In samenwerking met UNDP BIH, organiseert de Nederlandse Ambassade in Sarajevo op 12 maart een eendaagse seminar over de melkproductie.

Het seminar bevat briefings en updates door top experts op dit gebied uit Nederland, en is bedoeld voor specialisten en adviseurs in de zuivelsector, alsook voor de boeren en commerciële melkproducenten in Bosnië.
Het programma van het seminar is verdeeld in een theoretisch en een praktisch gedeelte: theoretische gedeelte bestaat uit lezingen in de best practices van melkkoevoeding beheer in verschillende stadia van het productiecyclus en de belangrijkste principes van de gezondheidszorg van melkkoeien.
Na de lezingen over de theorie, zullen de deelnemers een groot melkveebedrijf in Bojnik bezoeken, waar ze, onder andere een demonstratie van hoeven trimmen zullen zien.
Sinds de jaren 1960, is de zuivelsector in Nederland een ingrijpende metamorfose ondergaan: nieuwe benaderingen in het management, toepassing van geavanceerde technologie en wetenschappelijke ontwikkelingen hebben een ultra-moderne, geïntegreerde productieproces gemaakt en hebben geleid tot een stijging van de productiviteit.
Nederland is vandaag het toonaangevende land in de EU in de zuivelproductie. De zuivelsector is nu een van de grootste en technologisch meest geavanceerde en de meest dynamische sub-sectoren in de Nederlandse landbouw. Het combineert wereldberoemde kwaliteit met een hoog bewustzijn van dierenwelzijn.
Het seminar zal de overgrote Nederlandse ervaring en kennis in duurzame melkveehouderij voor belanghebbende partijen in Bosnië beschikbaar maken. Het biedt hen een unieke kans om de efficiëntie en de kwaliteit van hun productie verder te ontwikkelen.
Het seminar wordt gehouden in het UNDP gebouw in Sarajevo.